Column Evert Jansen

ZZP-er: Beveilig uw werk!


Het aantal zzp’ers, zelfstandigen zonder personeel, stijgt nog steeds in Nederland. De aankomende twee jaar wordt er binnen het MKB zelfs een verdubbeling verwacht tot 2 miljoen zzp’ers. De overheid maakt zich zorgen, want de helft van de zzp’ers is slecht verzekerd bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Maar dat is niet het enige waar een zzp’er bij stil moet staan. Hij of zij werkt vaak vanuit huis. Wat zijn de gevolgen voor een zzp’er als er thuis brand uitbreekt of wordt ingebroken?

 

 

Wist u dat?

- Een inbraak gemiddeld minder dan vijf minuten duurt?

- Er elke 3 minuten een  woninginbraak plaatsvindt?

- Een inbreker een huis voorzien van een goed alarmsysteem sneller voorbij gaat?

- Een alarmeringssysteem ook betaalbaar is, vanaf 20 euro in de maand?

- Een alarmeringssysteem, aangeschaft voor het werk, aftrekbaar is van de belasting?

 

Evert Jansen reist het land door en geeft voorlichting met tips over hoe mensen het huis zo goed mogelijk kunnen beveiligen tegen inbraak. De zzp’er, werkend vanuit huis, moet extra opletten omdat gereedschappen, administratie en de computer voor het grijpen liggen. Jansen: ”Het maakte mij echt niet uit wat ik meenam, alles met waarde was aantrekkelijk en verkocht ik door. Zo kwam ik in mijn verleden aan drugsgeld.”

 

Een zzp’er in de dienstverlenende sector zoals bijvoorbeeld een accountant, communicatie- of ict-adviseur bewaart vaak alle gegevens thuis op zijn laptop of computer. Als die gestolen wordt, loopt niet alleen het werk vertraging op, het schaadt ook het vertrouwen bij klanten. Ook zzp’ers werkzaam in de bouw lopen grote risico’s. Evert: “Gereedschap is ook zeker aantrekkelijke waar voor inbrekers, dat kunnen ze namelijk zelf erg goed gebruiken!”

 

Een inbreker let alleen maar op snelle en makkelijke inbraakkansen. Hij denkt niet aan de gevolgen voor het slachtoffer in de zin van emotionele- of vervangingswaarde. Gereedschappen en gegevens van de zzp’er zijn niet zomaar te vervangen. Met een verzekering kom je een eind, maar het dekt vaak niet alles. Na een inbraak is al het werk verloren. Hoe moet je dat aan je klanten vertellen? Evert: “Als je ziet dat het aantal inbraken jaarlijks blijft stijgen, zullen er onder de slachtoffers ook best zzp’ers zijn. Dat moeten ze proberen te voorkomen. Want door een inbraak failliet gaan, willen ze denk ik zeker niet!”

 

Een inbraak kun je nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt het inbrekers wel lastig maken. Evert Jansen: “Als je naar een klant gaat, neem dan even de tijd om alles af te sluiten. Ruim waardevolle spullen op en laat niets in het zicht liggen. En zet het alarm aan. En dan geen alarmeringssysteem van de bouwmarkt, die schakelde ik zo uit, maar echt een goed systeem van bijvoorbeeld Homesafety. Zo’n systeem schrikt inbrekers echt af en beveiligt vaak ook nog tegen brand. Wat zeker een voordeel is, want de brandweer is zo sneller ter plaatse en beperkt de schade aanzienlijk.”

 

Een goed alarmeringssysteem dat aangeschaft wordt om het werk te beveiligen tegen brand en inbraak, is ook nog eens aftrekbaar van de belasting. Dat biedt dubbel voordeel voor de zzp’er. Want tegelijkertijd is de woning met privé-bezittingen ook goed beveiligd.


Kijk voor meer informatie op: www.veiligheid-preventie.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist