Tuintrends 2013

rust en klein geluk

In de trendtuinen van 2013 valt volop te genieten: van de vlinders die boven de bloemrijke borders fladderen en de mogelijkheid om met je handen in de grond te wroeten… De tuin is natuurlijker dan ooit. De tuintrends zijn opvallend groen en geven ruim baan aan bijen, vlinders en andere insecten. Laat je verrassen en inspireren door de ‘Let me glow garden’ en de ‘Be happy garden’.

De tijd van de grotendeels betegelde tuinen loopt ten einde. Het mag allemaal weer groener en natuurlijker. De tuin is er vooral om te ontspannen en te genieten – en waar kan dat nu beter dan in het groen? Vlinders en andere insecten dragen bij aan de natuurlijke uitstraling van de tuin; ze worden gelokt met insectenhotels en bloemrijke borders. Er mag ook weer in de tuin gewroet worden. Niet dat het moet, maar het kan en dat voelt goed. De vergroening van de tuin gaat hand in hand met de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied. Heb jij al een tuinapp op je smartphone?

INSTANT TUINIEREN
Tuinieren staat volop in de belangstelling, maar het ontbreekt ons aan tijd. Gemak staat dan ook boven aan het wensenlijstje. Gelukkig gaan groen en gemak heel goed samen, denk aan groene bodembedekkers die het onkruid onderdrukken en aan kant-en-klare tomatenplantjes waar je meteen van kunt plukken.

TRENDTUINEN
Bovenstaande ontwikkelingen zie je terug in de twee trendtuinen voor 2013. Voor de blauwe, statusgerichte tuinier is een trendtuin ontwikkeld onder de naam ‘Let me glow garden’. Het is een tuin die grandeur uitstraalt met een onderscheidend en bijzonder ontwerp. Een eigentijdse, frisse ruimte waarin optimisme, rust en harmonie met elkaar worden gecombineerd.

Voor het zogeheten gele tuintype – de tuingebruiker die de tuin vooral als plek voor sociale activiteiten als eten of spelen of luieren benut – is de ‘Be happy garden’ ontwikkeld. Een natuurlijke tuin waarin het beleven van ‘het kleine geluk’ voorop staat. Alsof je een plek ontdekt die je wel herkent, maar waar je nooit eerder bent geweest.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist