Tuinontwerp

De verhouding tussen beplanting en verharding

Wij weten het allemaal, een tuin zonder beplanting is geen tuin. Maar dan bent u er nog niet, u moet nog een stap verder.
Uw buitenruimte wordt pas een tuin als niet meer dan ⅓ van het totaaloppervlak ingenomen wordt door verharding in de vorm van paden en terrassen. Het deel dat overblijft, ⅔ van het totaaloppervlak, is bestemd voor groen. Onder 'groen' verstaan wij beplanting, gazon en ook de vijver.

Bij kleinere tuinen is het uit praktische overwegingen niet mogelijk om uit te gaan van ⅓ verharding en ⅔ groen. Een terras moet nu eenmaal tenminste 3 x 3 m² zijn, waardoor te veel ruimte van het totaal al wordt gebruikt. In dat geval dient u het gebrek aan 'groen' in het grondoppervlak te compenseren in de zijwanden en 'het plafond' van uw tuin.


Te veel bestrating, te weinig beplanting                         Voldoende beplanting


Te veel bestrating, te weinig beplanting                            Voldoende beplanting

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinontwerp?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist