De Twisted Garden

Nieuwe vormentaal

 

Tegenover de ene trend staat soms haaks een andere. Niks nostalgie: hedendaags moet het zijn. Modern, vernieuwend, verrassend. We gaan op zoek naar nieuwe vormgeving. Naar nieuw ritme, een nieuwe harmonie, nieuwe vlakverdeling en beweging. En die vinden we in de Twisted Garden.

 In deze tuin zien we een strakke vormgeving waarbij we spelen met hoogteverschillen, met zwevende vlakken en nieuw ritme. We zien er verrassende borders met een mono-type beplanting. Die bestrijkt hele vlakken die zich op een bijzondere manier tot elkaar verhouden.

 

De vormentaal van deze tuin gaat over verspringen, verschuiven, ombuigen, geometrie. We zien er positieve en negatieve vormen, verhoogde en verdiepte vormen – alles staat in dienst van een nieuwe ritme. In de Twisted Garden domineert de vorm. Materialen en kleuren voegen zich daarnaar en zijn relatief onopvallend, strak en functioneel.

 

Vormen
De vormen lijken uit verband: gebogen en gevouwen, sterk en ritmisch, zes- en achtkantig.

 

Materialen
Gladde constructieve materialen: metaal, kunststof, glad natuursteen, glad hout.

 

Dessins
Geometrische patronen die doen denken aan tangram-patronen.

 

Kleuren
Geen opvallend kleurgebruik. Wit heeft de hoofdrol. We zien limegroene tinten aangevuld met grijze en bruine naturellen.

 

Planten
Planten met compact blad waardoor ze goed in een strakke vorm te snoeien zijn zoals de Asarum en de Ilex. We zien er compacte grassoorten en hangplanten voor verticale beplanting. Pennesetum, hosta, phloxen* en pluim-Hydrangea* (* Colour your Life, plant van de maand mei 2014).

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinontwerp?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist