Tuinbanken en tuintafels

Voor optimaal comfort

De tijd dat we allemaal dezelfde plastic tuinstoelen op ons terras hadden staan, ligt al lang en breed achter ons. De afgelopen jaren hebben steeds meer buitenmeubelfabrikanten zich toegelegd op design en schoonheid. Als we ons interieur helemaal afstemmen op onze smaak, waarom zouden we dit op ons terras of balkon dan niet doen? Neem alleen het materiaal. Naast diverse soorten (teak)hout kan er tegenwoordig gekozen worden uit aluminium, kunststof en vlechtwerk. Het afgelopen jaar is daar in de vorm van outdoor textiel een nieuwe trend bijgekomen. Het voordeel van dit materiaal is dat het weerbestendig is. Tuin- of loungemeubelen gemaakt van textiel kunnen het gehele jaar door buiten blijven staan, zonder  dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit en uitstraling. Textiel is bovendien verkrijgbaar in alle denkbare kleuren, waardoor het terras voortaan een uithangbord wordt van de persoonlijkheid van de gebruiker. Met het oog op de naderende zomer heeft WonenWonen.nl een aantal opvallende trends gespot.    

 

Tuinbanken
Een tuinbank is een leuke en sfeervolle toevoeging voor iedere tuin. Door een luxe, houten tuinbank te plaatsen op je favoriete plekje in de tuin, creëer je een rustpunt waar je even heerlijk kan ontspannen. Van der Garde tuinbanken zijn er in alle soorten en maten. Teakhouten bankjes zijn het meest voorkomend. Dit komt doordat teak sterk en goed bestand is tegen de weersomstandigheden. Bovendien voelt teak glad en comfortabel aan. De levensduur van een tuinbank wordt aanzienlijk verlengd door hem een paar keer per jaar schoon te maken en te behandelen met speciale olie. Zo kan je jarenlang genieten van je tuinbank,.


Tuintafels
Wat geldt voor de eettafel in de woonkamer geldt ook voor een tafel in de tuin: het is de plek waar alles gebeurt. Je eet er met je gezin, je ontvangt er vrienden en familie en je geniet er van je mooie tuin en een heerlijke zomeravond. Voordat je een tuintafel gaat kopen, is belangrijk om je een aantal dingen af te vragen. Het is natuurlijk wel zo handig om te weten welke ruimte je beschikbaar hebt. Hoe groot is je tuin en welke afmetingen heeft het terras? Meet eerst de beschikbare ruimte voor het neerzetten van de stoelen rondom de tafel. Je hebt 75 cm ruimte nodig om je stoel naar achter te kunnen schuiven. Daar komt de breedte van de tafel nog bij, inclusief 75 cm voor de stoel aan de andere kant van de tafel. Als je dit in je achterhoofd houdt, kom je thuis nooit voor vervelende verrassingen te staan. Een goed advies luidt om je tafel zo te positioneren dat je vanuit je huis op de lengte van de tafel kijkt. Zo creëer je optisch lengte in de tuin en behoud je de zichtlijn om in de rest van de tuin te kunnen kijken. Je vindt een enorme collectie tuintafels bij Van der Garde tuinmeubelen.  
 

Parasols
Ook een parasol is onmisbaar om optimaal te genieten van je tuin. Als de zon in de loop van de middag hoog staat en erg fel en heet is, kan je wel wat bescherming gebruiken. Bij een parasol denk je al snel aan een stokparasol, waarbij een rechte stok in het midden. Dit type parasol is gemakkelijk op te bergen en ideaal als je wat minder ruimte tot je beschikking hebt. Als je een wat groter terras hebt, is een zweefparasol een te overwegen optie. De voet bevindt zich namelijk aan de zijkant van het terras en staat dus niet in de weg. Zo ontstaat er meer ruimte om te zitten en heb je een minder grote parasol nodig om een groter schaduwoppervlak te maken.   

Buitenhaard
Het hout dat we tegenwoordig gebruiken in onze tuinmeubelen mag dan wel een lange levensduur hebben en ondanks dat de kussens 365 dagen per jaar buiten kunnen blijven, hebben we ook nog te maken met ons klimaat! Aan het einde van de zomer koelt het ’s avonds snel weer af. Om toch wat langer te kunnen genieten van je paradijselijke terras, is een buitenhaard een leuke optie. Gezellig samen komen rondom een haard past helemaal in de huidige buitentrend, waarbij een sfeervolle en comfortabele huiskamer naar buiten toe doorgetrokken wordt. De haard is niet alleen een blikvanger op het terras, maar verlengt met zijn warmte en sfeer ook het buitenseizoen. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmeubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist