Op zoek naar een nieuw loungeset of tuinset?

Deze materialen kun je kiezen!

1. Verschillende soorten hout

Tuinsets van hout zijn het meest bekend. Er zijn diverse soorten hout waar tuinmeubels van gemaakt worden. Dit zijn de soorten die je het vaakst tegenkomt.

- Veel buitensets zijn van teakhout gemaakt. Dit is een sterke houtsoort die goed bestand is tegen buiten staan. Het hout moet echter wel elk jaar minimaal één keer behandeld worden om de mooie uitstraling te behouden. Doe je dit niet, dan zal een teakhouten tuinset heel snel gaan vergrijzen en dat doet teakhout niet altijd op een mooie manier.

- Naast teakhout zie je buiten ook steeds vaker steigerhout. Steigerhout is wel sterk, maar is eigenlijk niet helemaal bedoeld om buiten te zijn. Het hout vergrijsd wel op een hele mooie karakteristieke manier, dus bij steigerhout is het minder belangrijk om het jaarlijks volledig te behandelen.

- Hardhout heeft een diepe, warme kleur. Ook deze kleur zal na verloop van tijd gaan vergrijzen, tenzij je het hout in de olie zet. Hardhout is het sterkste, maar ook het duurste hout voor tuinmeubels. Wel vind je regelmatig verrassende tuinset aanbiedingen van prachtig hardhout.

2. Boomstamtafel voor buiten

Hoewel een boomstamtafel natuurlijk ook van hout is, is het toch heel ander hout dan de voorgaande houtsoorten. Een boomstamtafel wordt gemaakt van een enorme plank die in de lengte uit een dikke boom is gezaagd. Soms wordt (bij brede tafels) ervoor gekozen om twee dikke planken naadloos tegen elkaar te bevestigen. De meeste boomstamtafels hebben grillige randen, wat ze een extra bijzondere uitstraling geeft. Het hout is prachtig, maar dient wel minimaal een keer per jaar bewerkt te worden met een doorzichtige lak. Doe je dat niet, dan 

3. Riet en rotan tuinsets

Riet en rotan zie je heel veel in de tuin, met name in loungesets. Het materiaal is zeer natuurlijk en het heeft dan ook een vriendelijke uitstraling. Van riet en rotan vind je heel veel tuinsets, elk met een eigen look. Het is relatief sterk materiaal, dat lang meegaat en vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Een nadeel is wel dat als er eenmaal slijtage duidelijk wordt, dit heel moeilijk te herstellen is. Een rieten tuinmeubelset kan wel worden hersteld door een specialist.

4. Wicker en kunststof

Wicker lijkt wel wat op riet en rotan, maar is toch echt anders. Het is namelijk geen natuurlijk product, maar een kunststof. Daarnaast zijn er nog veel meer soorten kunststof tuinmeubels. Een voordeel van kunststof is dat het ontzettend lang mooi blijft. Je hoeft het niet te onderhouden, alleen regelmatig even schoonmaken is genoeg. Kunststof tuinsets passen dus heel goed in een onderhoudsvrije tuin. Vind je je kunststof tuinset niet meer zo mooi qua kleur, maar is het materiaal nog goed? Dan kun je het verven met speciale kunststof primer en kunststof verf voor een prachtige nieuwe look.

5. Metaal en beton

Als laatste zijn er nog twee materialen die vooral de laatste jaren weer erg populair zijn: metaal en beton. Deze materialen passen heel goed bij de industriële woonstijl. Een metalen tuinset is gemaakt van een metaal dat wel gaat roesten, maar dat op een mooie manier doet. De roest geeft ook niet af op de kleding en geeft het tuinset een mooie roestbruine look. Een betonnen tuinset is het allersterkste en meest robuuste van alle soorten tuinsets. Het moet wel passen in je tuin, want het heeft een zeer karakteristieke uitstraling.

Een nieuw tuinset kiezen wordt een stuk eenvoudiger als je al weet welk materiaal je voorkeur heeft. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is het ene materiaal beter voor het milieu, maar gaat het andere juist langer mee. Ook het onderhoud van de meubels speelt vaak een rol bij het maken van de keuze van het materiaal van een tuinset. Welk materiaal vind jij het mooist?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmeubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist