Je loungeset winterklaar maken

goede verzorging is belangrijk

Veel tuinmeubels worden in de herfst naar binnen gebracht. Dat is echter lang niet altijd mogelijk. Een loungeset is meestal te groot om ergens binnen te kunnen staan. Het is daarom belangrijk dat je het set goed verzorgt voor de winter, zodat je er in het voorjaar weer echt van kunt genieten.

1. Maak het loungeset goed schoon

Begin met het grondig schoonmaken van je loungeset. Na het seizoen zul je merken dat er vaak modder, zand of viezigheid op het set zit. Ook zie je vaak de vorming van mos, vooral bij loungesets van wat zachtere materialen. Bij een dining loungeset moet je extra opletten dat je ook de onderkant van de tafel schoonmaakt. Die wordt gedurende de zomer een stuk viezer dan je denkt! Als de tafel uit elkaar gehaald kan worden, maakt dat de grote schoonmaak een stuk eenvoudiger. Schrob met een afwaskwast of zachte borstel de viezigheid van het loungeset. Bij veel materialen zijn er speciale schoonmaakmiddelen te krijgen, die extra goed werken. Spoel daarna het set goed af met water.

2. Droog het loungeset of laat het drogen

Na het schoonmaken kun je het loungeset het beste snel afdrogen. Vooral met koud of regenachtig weer kan het lang duren voordat het droog is. Gebruik dan een doek om het loungeset af te drogen. Een wicker loungeset is heel mooi, maar lastig om echt goed droog te krijgen. Dit moet je dus schoonmaken op een droge, winderige dag zodat het vanzelf snel opdroogt. Dat geldt ook voor houten tuinmeubels, die vocht vaak langer vasthouden dan bijvoorbeeld kunststof meubels.

3. Herstel beschadigingen

Tijdens het schoonmaken kun je zien of het loungeset ergens beschadigd is. Dit is hét moment om beschadigingen te repareren. Houten loungesets kun je het beste in het najaar in de beits zetten. Ook metalen onderdelen moet je goed lakken, zodat ze niet gaan roesten in de koude wintermaanden. Bij een wicker tuinset kun je beschadigingen vaak herstellen met tie-wraps die je vanaf de onderkant tussen het wicker vlecht. Voor elk soort loungeset zijn er wel tips en tricks om kleine beschadigingen weer te repareren. Zo herstel je je loungeset en maak je het helemaal klaar voor het volgende voorjaar.

4. Haal de kussens naar binnen

De meeste loungesets hebben kussens. Klop de kussens buitenshuis zo goed mogelijk uit. Haal ze dan naar binnen en was de kussenhoezen indien mogelijk. Zorg dat de kussens helemaal droog zijn, ook vanbinnen. Vervolgens berg je ze ergens op waar het koel en droog is. Dat kan bijvoorbeeld een speciale kist zijn in de tuin of in de garage, maar ook op zolder. Zorg ervoor dat er geen vocht bij kan komen, want anders heb je volgend jaar beschimmelde loungekussens. Wil je je kussens met een frisse geur tevoorschijn halen volgend jaar? Doe er dan wat zakjes met lavendel of andere lekkere kruiden bij.

5. Dek het loungeset af

Tijd om het loungeset af te dekken voor de winter. Er zijn speciale beschermhoezen voor grote tuinmeubels te vinden. Maar je kunt ook gaan voor andere manieren. Misschien passen jouw tuinmeubels wel in je tuinhuisje of onder de vaste overkapping. Je kunt ze ook afdekken met plastic zakken, maar dan moet je heel goed opletten dat er geen open naden zijn. Anders wordt je loungeset nat en dan zal het snel gaan schimmelen/rotten onder de afdekking!

 Je loungeset voorbereiden op de winter is een belangrijke stap. Daarmee voorkom je dat je tuinset in de winter veel schade of slijtage oploopt door de ruwere weersomstandigheden. Door goed voor je loungeset te zorgen, gaat het jaren langer mee.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinmeubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist