Tuinhuis of blokhut

Wat kies jij?

Een blokhut of tuinhuis kan vele doelen dienen Je creëert in één keer een enorm aantal extra mogelijkheden. Een van de voornaamste redenen waarom mensen een tuinhuis of blokhut aanschaffen, is de extra opbergruimte die ze ermee krijgen. Ideaal voor het veilig en droog opbergen van tuinspullen, gereedschap of de fietsen. Door creatief en slim met de ruimte om te gaan zorg je dat je makkelijk bij alle spullen kan. Door planken en zo veel mogelijk spullen aan de muur te hangen, zorg je voor nog meer opbergplek. Een wat groter tuinhuis of blokhutzijn is perfect als extra leefruimte. Leuk als hobbyruimte of wat dacht je van een speelruimte voor de kinderen! Ben je een creatief persoon? Maak dan van je tuinhuis een atelier of werkruimte waar jij in alle rust jouw mooiste creaties maakt. Of wat dacht je van een thuiskantoor in je tuin?

Wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen een tuinhuis en een blokhut? We zetten het even op een rijtje voor je:

Blokhut
Een blokhut bestaat uit Houten balken ,of zelfs boomstammen, die op elkaar gestapeld zijn. Doordat er inkepingen in dehoken gemaakt zijn, vallen de balken perfect in elkaar. Hierdoor ontstaat er een degelijke, stevige constructie. Kenmerkend zijn de zijkanten, waar de balken een stukje uitsteken. De robuuste, stoer ogende blokhutten vinde je veel terug in bijvoorbeeld Canada of de Verenigde Staten. Ook in Scandinavische landen en de Alpen
kom je regelmatig een blokhut tegen.

Tuinhuis
De bouwijze van tuinhuizen is anders. De planken steken aan de zijkanten niet uit en worden opgebouwd middels een skeletbouw of door te stapelen. Een thuinhuis is vaak kleiner dan een blokhut, maar kan dezelfde praktische doeleinden bieden.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist