Tuingeluk in de praktijk

bij Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern brengt tuingeluk in de praktijk

Onvoorwaardelijk geloof in de tuinbeleving heeft Ben van Ooijen doen besluiten 'zijn' park, De Tuinen van Appeltern, in 2011 wederom verder uit te breiden met daarbij de kernwaarden als kwaliteit, toepasbaarheid en beleving als belangrijkste uitgangspunten.

Er is veel te vertellen over de Nederlandse tuinbeleving, over de vele keuzes in vrije tijd, over het digitale tijdperk, over moeilijke planten en over een veranderd leef- en werkpatroon, maar de sympathie voor natuur en buiten heeft daar feitelijk nauwelijks onder te leiden.

Een schijnbaar onbewust verlangen naar groen blijft onmiskenbaar aanwezig, ook al voldoet de eigen tuin daarbij niet aan de verwachting. De juiste methodiek is simpelweg nog niet gevonden maar het is een kwestie van tijd dat heel Nederland 'kleur bekend' en massaal de tuin in gaat. De Tuinen van Appeltern draagt haar steentje bij met het tuinbelevingspark en op bredere schaal met 'De vier basisvoorwaarden voor tuingeluk'.

Bruikbare beleving

De Tuinen van Appeltern, met meer dan 200 voorbeeldtuinen, was natuurlijk al een unieke ervaring maar met 'De Nationale Vaste Plantentuin' - die vorig seizoen werd gerealiseerd - en het jaarlijkse 'Appeltern Tuinenfestival' is daar een extra dimensie aan toegevoegd.

In 2011 gaat De Tuinen van Appeltern nog een stapje verder;

Voor ouders met kleine kinderen wordt een ontdekkingsterrein ingericht, voor starters worden tuingeluk-ervaringstuinen aangelegd en voor de plantenliefhebbers worden nieuwe plantcollecties en noviteiten tentoongesteld. Voor mensen die willen bezuinigen wordt getoond hoe bestaande tuinen eenvoudig kunnen worden gerenoveerd en voor de kunstzinnige mensen onder ons wordt de kunstcollectie uitgebreid en een grote 'Tuin van verwondering' aangelegd.

Belangrijk bij al deze nieuwe belevenissen blijft voor De Tuinen van Appeltern de toepasbaarheid van al het moois naar de eigen tuin. Samen met de Exclusief Geselecteerde Hoveniers worden er in de weekenden gratis tuinspreekuren gegeven en kunt u via internet van alle borders in 'De Nationale vaste plantentuin' plattegrondjes downloaden. De objectieve informatiefunctie wordt verder uitgebouwd en het Appeltern programmaboekje bevat alle relevante adressen. Daarnaast worden er het hele jaar door inspirerende cursussen en workshops aangeboden.

Tuingeluk

'De vier basisvoorwaarde voor tuingeluk', een handige richtlijn om de consument het juiste tuingevoel te verschaffen, wordt inmiddels breed erkend en uitgedragen. Op www.tuingeluk.info sluiten steeds meer sympathisanten zich aan en worden er, naast ´De vier basisvoorwaarden voor tuingeluk´, meer en meer tips en instructies gegeven om het tuingeluk te bevorderen en veel gemaakte fouten te voorkomen.

De Tuinen van Appeltern blijft zich inspannen om zoveel mogelijk tuinbezitters de nieuwe tuinwet te leren, maar ook architecten, hoveniers, scholen, tuincentra en bouwmarkten worden betrokken om de boodschap uit te dragen. Hoe meer mensen de meerwaarde van een tuin gaan ervaren, hoe mooier, gezonder en ook blijer Nederland wordt.

Agenda 2011

In 2011 heeft het tuininspiratiepark De Tuinen van Appeltern weer van alles te bieden. Naast mooie en kleurrijke tuinen worden er diverse evenementen en activiteiten georganiseerd. Hieronder alvast enkele leuke programmaonderdelen. Houdt de website www.appeltern.nl in de gaten voor nieuwe activiteiten en uitbreiding van het programma. In De Tuinen van Appeltern is geen dag hetzelfde, het hele jaar worden er nieuwe tuinen en ideeën toegevoegd.

Uiteraard worden er ook in 2011 weer diverse interessante en creatieve workshops en cursussen georganiseerd. Voor het actuele cursusprogramma neemt u een kijkje op www.appeltern.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinaanleg?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist