Tuinenfestival 2012

Inzendingen bevestigen kwaliteit

Op dit moment wordt in Appeltern volop gewerkt aan de eerste selectie van de inzendingen van het derde Tuinenfestival. Met name door initiatiefnemer Ben van Ooijen, directeur De Tuinen van Appeltern en Michel Lafaille, curator van het Tuinfestival. In een eerste reactie geven zij aan zeer enthousiast te zijn over kwaliteit en kwantiteit van de ingezonden ontwerpen op het gegeven thema: 'De straat als tuin'. Gezien de vijandschap tussen die twee elementen van de buitenruimte was dit een gedurfd thema en een uitdaging voor de ontwerpers.

Maar liefst 43 inzendingen werden aangeleverd, waarvan verschillende door samenwerkingsverbanden van twee tot zelfs vijf ontwerpers werden bedacht. Uit het ingezonden materiaal blijkt onmiddellijk de ernst en inzet van alle betrokkenen en spreekt een hoge artistieke kwaliteit. Sommigen kozen voor een conceptuele benadering, anderen een kunstzinnige en weer anderen kozen een puur praktische en concrete invulling van het thema. Maar allemaal festivalwaardig.

Het niveau van de inzendingen is hoog en daarom werd het moeilijk een keuze te maken voor diegenen die worden uitgenodigd naar de twee ronde, waarin met de ontwerpers inhoudelijk, artistiek en budgettair nader wordt ingegaan op hun uitgewerkte ideeën. Daarmee gaan die dan weer aan de slag om tot een uiteindelijk resultaat te komen.

Eind januari worden de namen van de tien gekozen ontwerpen en ontwerpers bekend gemaakt. Ook de niet-geselecteerde zullen een korte motivatie krijgen van het oordeel van de jury.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist