Tuinen van Appeltern

Verkiezing Gouden Potlood 2013

De ontwerpers van de Appeltern festivaltuinen 2013 presenteren een buitengewoon programma aan genodigden uit de groene vakwereld op 12 oktober 2013. Tijdens een manifestatie die gekenmerkt wordt door verdieping en bezieling vindt tevens de verkiezing van ‘Het Gouden Potlood 2013’ plaats. Tal van sprekers vragen aandacht voor het verhaal achter en de betekenis van de tuinen. Deze middag wordt omlijst door verschillende creatieve demonstraties en er is veel tijd voor persoonlijke ontmoeting en gesprekken.

De aanwezigen kunnen hun mening geven over de festivaltuinen en bepalen daarmee de 3 winnaars van het “Gouden Potlood”, in drie categorieën. De uitreiking vindt aan het einde van het programma plaats.

Enkele namen die aanwezig zullen zijn: Meneer Vermeer over gevoel in de tuin, Angelique van der Horst (voormalig eindredacteur ‘En route’) over de eindeloze reis, Brenda Horstra (Tuinbranche Nederland) over mode en kleur, Gert Wijsman over landmeten vanuit de lucht met de drone, Ronald Houtman over nieuwe boomsoorten en veel meer.

De opdracht van het Tuinenfestival van dit jaar was ‘De Uitdaging’. Oftewel het opnieuw gebruiken van wat reeds aanwezig is in een tuin, maar toch voor een nieuwe verschijning zorgen. Dat is vergelijkbaar met hoe men werkt in de wereld van het tuinontwerp. Is niet bijna elke opgave voor een ‘normaal’ tuinontwerp er één waarbij men uitgaat van de bestaande materialen en mogelijkheden? De ontwerper herinterpreteert, verandert perspectief, rangschikt de belangrijkheid. Door kleur, herschikking of toevoeging ontstaat een nieuwe wereld die plaats en tijd overwint. Meer dan honderd ontwerpers uit België en Nederland schreven in met een ontwerp. Een professionele jury selecteerde de tien winnaars van de festivaltuinen 2013.

Datum van deze unieke gebeurtenis is 12 oktober 2013 aanstaande, tussen 13.00 en 15.00 uur, in de Tuinen van Appeltern, op het terrein van het Tuinenfestival.

Aanmelden is gratis maar wel verplicht op goudenpotlood@appeltern.nl U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding en een toegangsbewijs.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist