Tuinen van Appeltern

Tuinkunst in het park

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei organiseert De Tuinen van Appeltern het themaweekend 'Tuinkunst in het park'. 25 kunstenaars vanuit het hele land exposeren hun werken in de vele voorbeeldtuinen.

Was er in de vorige edities nog wel eens ruimte voor binnenkunst, dit jaar heeft Appeltern besloten uitsluitend tuinkunst toe te laten. Het grote voordeel van een dergelijke manifestatie in een park als Appeltern is de natuurlijke omgeving waarin de beelden geplaatst worden. Precies als thuis worden hagen, muren, borders en terrassen benut om de kunstwerken zo mooi mogelijk uit te laten komen. Op zichzelf nog een aardige uitdaging want kunst in een tuin moet wel bij elkaar passen. De vorm, de grootte en de uitstraling van een kunstwerk moeten als vanzelf opgaan in de tuin naar keuze.

Hoogwaardige kwaliteit
De Tuinen van Appeltern ontwikkelt zich meer en meer als kunstpark. De permanente exposities op de bloemenweide en in de Nationale vaste plantentuin oogsten veel lof bij de bezoekers. Ook voor 'Tuinkunst in het park' is sprake van een gevarieerd hoogwaardig aanbod. Keramiek, hout, glas, lood, brons en steen... er zijn objecten in alle materiaalsoorten. Daarnaast zijn er ook exposities met muurschilderingen, Encaustic-art en waterornamenten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist