Tuinen van Appeltern

Herfst- & Winterbeeld

In oktober en november staat het tuinideeënpark in Appeltern in het teken van herfst- en winterbeeld. Op het eerste oog misschien niets bijzonders, omdat na de zomer altijd de herfstkleuren verschijnen, maar met Herfst- & Winterbeeld² is het najaar toch net even iets anders. De Tuinen van Appeltern verzorgt samen met Galerie Sous-Terre, Henk Dijkman, Toon Langens en andere creatieve decorateurs een kunstspektakel waar u twee maanden lang van kunt genieten.De Tuinen van Appeltern geeft ook dit jaar haar kwaliteiten, en de elementen die de tuincentra missen, alle ruimte. Als alternatief op de vele kerstshows is er nu: Herfst- & Winterbeeld².
U kunt tijdens de slotmaanden genieten van de herfst- en winterkleuren in de tuinen, extra exposities van beeldende kunstenaars, natuurlijke buitendecoraties en tientallen typische seizoenstaferelen variërend van opgestapelde haardhoutblokken tot halfbegroeide fietsen en van Kijk!, een interactieve fotoshow.

Exposities van beeldende kunst
In samenwerking met Galerie Sous-Terre is er een unieke kunstbeleving aan het park toegevoegd. Zo is er de permanent aangelegde beeldentuin, waarin de beelden van Sous-Terre uitstekend tot hun recht komen. Maar voor Herfst- & Winterbeeld² pakt Sous-Terre nog groter uit! Kunstenaarsduo Annelies van Biesbergen en Twan de Vos exposeren kleurrijke kunst binnen en buiten in het park. Op 10 en 24 oktober en 14 en 28 november is de Bernardhal speciaal als atelier ingericht. U kunt de kunstenaars dan aan het werk zien en een gesprek aangaan over hun beweegredenen en inspiratiebronnen. Ook medewerkers van de galerie zullen tijdens deze dagen aanwezig zijn.
Galerie Sous-Terre biedt, in samenwerking met Twan de Vos, een bijzondere prijs beschikbaar: U maakt kans op het winnen van een kleurrijk zelfportret ter waarde van € 3500,-. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is een formulier invullen wat u tijdens de expositie kunt krijgen. Meer informatie kunt u ook vinden op www.galerie-sous-terre.nl.

De natuurlijke schoonheid
De natuur heeft in de herfst van alles te bieden; de natuurlijke schoonheid van de tuinen, de grassen, de winterbloeiers, de groenblijvers en de herfsttooi. Prachtige herfstkleuren en vele materialen om te oogsten. De modeltuinen overladen u nu met warme herfstkleuren. Dat de herfst een boeiend jaargetijde is kunt u zien in Appeltern. Bomen en struiken staan gehuld in schitterende herfstkleuren en er zijn nog vele bloeiende planten, siergrassen en heesters te zien.

Sfeervolle stillevens
Tijdens een wandeling door het tuinideeënpark ziet u beelden, passend bij de tijd van het jaar. Denk aan opgestapeld haardhout, een halfoverwoekerde fiets, kruiwagens met pompoenen of kisten met fruit. Beelden die u een heerlijk herfstgevoel zullen geven.

Natuurlijke decoraties
Natuurlijke decoraties passen helemaal in deze tijd van het jaar. Natuurlijke materialen, geoogst uit eigen tuin, door diverse deelnemers gecreëerd tot een wonderlijke decoratie. In samenhang met de buitenomgeving passen ze helemaal in het concept Herfst- & Winterbeeld². Volg de tuinroute en u komt de decoraties vanzelf tegen.

Kijk! Een gedicht in beeld
In De Tuinen van Appeltern vindt u tijdens de slotmaanden een interactieve fotoshow in een enorme kijkdoos, ontwikkeld door fotograaf en kunstenaar Henk Dijkman. Waan u in een kunstwerk en wordt onderdeel van de kijkdoos waarin u een fotoshow met muziek en beeld kunt gaan beleven.
Henk Dijkman zit 40 jaar in het vak en heeft ter gelegenheid hiervan Kijk! ontwikkeld. In twintig minuten kunt u genieten van helende en onthaaste beelden die Henk Dijkman dierbaar zijn en waarvan hij u middels dit visuele gedicht deelgenoot wil maken.

Toon Langens; Kunstzinnig hergebruik
Meester-binder Toon Langens uit Riethoven heeft diverse manieren bedacht om decoraties te maken van rest- en snoeimateriaal. Het werk van Toon Langens is onderscheidend en kunstzinnig. "Ik gebruik diverse materialen die ooit de moeite waard zijn geweest om voor te bukken en het op te rapen", zo verwoord Toon zijn materiaalgebruik. "Deze eenvoudige en alledaagse materialen geef ik een eigen vorm waardoor ze kracht en verbeelding uitstralen".

In samenwerking met Galerie Sous-Terre, Henk Dijkman, Toon Langens en tientallen decorateurs wil De Tuinen van Appeltern laten zien hoeveel moois ook uw tuin te bieden kan hebben in deze seizoensperiode. De foto's die u straks gaat maken passen per definitie op elke wenskaart.

Bezoek het tuinenpark in oktober en november en geniet van een inspirerende wandeling!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist