Tuinen van Appeltern

Vol inspiratie, bloeiend en boeiend


De Tuinen van Appeltern bestaan bijna 20 jaar. En wat ooit begon met een showtuintje op een halve hectare is inmiddels uitgebreid tot een 13 hectare groot tuininspiratiepark. Jaren geleden maakten we al plannen voor opnieuw een grootschalige uitbreiding. In 2009 gaan we voor het eerst op de nieuwe terreinen aan de slag. We starten met De Nationale Vaste Plantentuin, Toon’s Paviljoen en een serie loungetuinen.

 

 

In het park worden ook speciale infohuisjes gebouwd waar extra informatie gegeven wordt over technische of ondergrondse producten. En het aantal rust- en genietplekken met heerlijk uitzicht over het park en omgeving wordt fors uitgebreid. De markt met bijzondere planten wordt groter en een deel ervan wordt overkapt.

 

Inspirerende trends

Door de samenwerking met het complete Nederlandse zijn steeds de nieuwste materialen en planten in Appeltern te zien. Nieuw dit jaar is de Tempeltuin, de Natuurvriendelijke tuin en de Trendtuinen 2009.

De Stadstuinen worden deels gerenoveerd en de Balkontuinen opnieuw ingericht en gestyled.

 

 

Opvallende, nieuwe producten in 2009 zijn onder andere een geluidswerende tuinafscheiding, een lamellensysteem voor dak en wand, een natuurlijke loungeruimte, lichtgevende tegels en kleurrijke buitenpoefs.

 

Een bloeiend activiteitenprogramma

Op de agenda van 2009 staan de succesnummers uit voorgaande jaren zoals het Kunstweekend, de Zomercapriolen, de Herfstfair en de Christmas Masterclass. Nieuw zijn het themaweekend ‘Eigenwijs’ en de 1e Nederlandse Green-Gym. Bij ‘Eigenwijs’ laten we bezoekers niet-alledaagse tuinproducten zien. Bij Green-Gym verandert onze tuin in een soort van sportschool. Onder leiding van bewegingsdeskundigen wordt men fit van diverse tuinwerkzaamheden en ‘tuinvoeding’. Naast de thema-activiteiten worden er ook dit jaar weer diverse cursussen en workshops georganiseerd. Kijk voor het complete programma, kosten en inschrijvingen op www.appeltern.nl of bel 0487-541732.

 

 

Ook boeiend voor de jongste bezoeker

De jonge generaties hebben nog niet heel veel met tuinen, een tuin is voor velen van hen niet flitsend genoeg. Maar in Appeltern is het park ook voor jongere bezoekers interessant. Zo wordt de Speelhof dit jaar drastisch verbouwd, allerlei natuurlijke obstakels zorgen straks voor een extra spannende rondgang. Er is een nieuwe speurtocht door alle tuinen en ook het hagendoolhof en het kabouterbosje zijn voor onze jongste bezoekers een leuke uitdaging. In oktober is er het weekend ‘Kabouters zijn leuk en dieren zijn lief’. En de vorig jaar zo succesvolle Halloweenavond wordt ook dit jaar weer gehouden, op twee avonden zelfs!

Kortom De tuinen van Appeltern is een compleet dagje uit voor jong en oud.

 

Openingstijden: van 1 maart tot 1 december dagelijks, ook op zon- en feestdagen, van 10.00 tot 18.00. In maart, oktober en november tot 17.00.

Kijk voor meer informatie op: www.appeltern.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist