Tuinen van appeltern

Terrasweekend


Het voorjaar staat voor de deur. Lekker weer om in de tuin te werken én te zitten. Maar wat als je terras nog niet op orde is? Geen nood! Daar helpt De Tuinen van Appeltern u mee. Op zaterdag 21 en zondag 22 maart kunt u  inspiratie komen opdoen voor het terras. Een weekend vol tips, adviezen en ideeën. Zo kunt u thuis direct aan de slag en met het aankomende mooie weer genieten van een nieuw of opgeknapt terras. 

 

 

Demonstraties en rondleidingen

Tijdens ‘Het Terrasweekend’ leert u hoe u mooie terrassen kunt aanleggen en onderhouden. Er zijn tussen 11.00 uur en 16.00 uur doorlopende demonstraties te zien over onder andere materialen, het schoonmaken van bestrating, het toepassen van halfverhardingen, verdichting en opsluiting. Kortom, alles wat u moet weten over bestrating. Zeker als u van plan bent om zelf uw terras of bestrating aan te gaan leggen, mag u de adviezen van onze tuindienst niet missen.

Naast demonstraties zullen er om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.00 uur ook rondleidingen zijn. Deze rondleidingen duren een uur. U kunt uiteraard ook op eigen gelegenheid rondwandelen. U treft overal informatieve tableaus aan in de voorbeeldtuinen. Hier wordt de aanleg en constructie van terrassen, paden, waterafvoer, keermuurtjes en antiworteldoek inzichtelijk gemaakt.

Tevens zijn er in de tuinen volledig ingerichte terrassen te bewonderen, waardoor u alle denkbare mogelijkheden direct kunt bekijken. Elk product is er wel toegepast te zien, inclusief accessoires als tuinmeubelen, potten en decoraties. Hiermee krijgt u een beter beeld van het terras als het af is.

 

Welke materialen kiest u?

De rondleiding langs de verschillende terrassen laat u een reeks aan materialen en vormen zien en het verschil daartussen. Zoals bijvoorbeeld grote natuurstenen tegels, houten tegels, mozaïektegels, baksteen, betonsteen en natuursteen. Maar misschien is halfverharding veel beter voor u tuin; er zijn tientallen soorten split, grind, schelpen en boomschors. Al deze materialen zijn bij elkaar terug te vinden op de verzamelterreinen. Zodat de keuze voor u gemakkelijker wordt.

Heeft u vragen over materialen, kleuren, vormen of verhoudingen dan kunt u terecht bij de vraagbaak. Het hele weekend zal er iemand aanwezig zijn om al uw terrasvragen te beantwoorden en u goede tips en adviezen mee te geven. Denk daarbij aan adviezen over de juiste verhouding tussen beplating en verharding of het gebruik van de juiste materialen in relatie tot het onderhoud ervan.

 

Tips en trucs

Naast materiaaltips zult u ook diverse ontwerptrucs aangereikt krijgen. Er zal rekening gehouden worden met materialen, grootte, budget en onderhoud. Zodat er voor iedereen wel een passend terras aan bod komt. En met een beetje eigen inspiratie erbij kunt u zelf aan de slag en krijgt u een terras dat bij u past.

Kijk voor meer informatie op: www.appeltern.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist