Tuinen van appeltern

Opening seizoen met tuinadviesdagen


Na drie maanden van bouwen, renoveren en verplanten gaan De Tuinen van Appeltern op 1 maart weer open. Er staat heel wat te gebeuren in Appeltern dit seizoen. Veel nieuwe tuinen, de start van de nationale Vast Plantentuin én een uitgebreid activiteitenprogramma.Eerst zijn de tuinstarters aan de beurt. Op zaterdag 7 en zondag 8 maart geven Exclusief door De Tuinen van Appeltern Geselecteerde hoveniersbedrijven gratis schetsadviezen aan beginners en vernieuwers.

 

 

Een goed ontwerp is het halve werk

Elke nieuwe tuin begint met een goed ontwerp. Zonder een gedegen ontwerp dat is afgestemd op uw wensenpakket en dat past bij het huis en de omgeving, wordt het problematisch. Er worden veel fouten gemaakt bij de vormgeving en inrichting, met als gevolg een tuin waarin u zich niet prettig voelt. Een tuin moet in alle opzichten bij u passen, zowel qua comfort, financiën en werk. Wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin, of juist een tuin waar u zelf wekelijks uren aan kunt werken? Hoe wordt een ondiepe tuin ruimer en een smalle tuin breder? Is een pergola wel nodig? Hoe sluit ik de paden aan het terras? Dit zijn allemaal vragen die met een goed ontwerp beantwoord kunnen worden. Kortom, met een goed ontwerp legt u de basis voor uw toekomstige tuinplezier, aldus Ben van Ooijen, initiatiefnemer van Appeltern.

 

Schetsadvies

Een belangrijk onderdeel van de tuinadviesdagen “Een nieuwe lente, een nieuwe tuin” zijn de schetsadviezen van de Exclusief Geselecteerde Hoveniers. Er is veel onwetendheid over de mogelijkheden die een tuin in zich heeft. Ook over de diverse wegen die u daarbij kunt bewandelen is veel onduidelijkheid. Kleine praktische problemen kunnen wellicht ter plekke worden opgelost, maar het consult is vooral bedoeld om de mogelijkheden en onmogelijkheden van uw tuin in combinatie met uw wensen alvast een stukje uit te werken.

   

Een landelijk netwerk van Exclusief Geselecteerde Hoveniers

De Tuinen van Appeltern heeft in heel Nederland de meest creatieve en vakbekwame hoveniers geselecteerd. Met deze voorlichtingsdagen willen ze graag een bijdrage leveren aan een mooiere tuinwereld. Een tuin zal nooit vervelen en er zal voldoende tijd over blijven om te genieten als deze tuin is afgestemd op uw wensen.  

Deelnemen
Het tuin- en schetsadvies duurt 45 minuten. Wilt u deelnemen aan een schetsadvies van één van de Exclusief Geselecteerde Hoveniers? Meldt u aan door te bellen met De Tuinen van Appeltern, 0487-541732. U wordt ingedeeld bij een deelnemende hovenier bij u in de buurt. Het schetsadvies wordt gegeven in De Tuinen van Appeltern en is gratis. U betaald slechts uw entree voor Appeltern.  

Inspirerende Rondleidingen

Tijdens deze dagen verzorgen De Tuinen van Appeltern gratis rondleidingen. Medewerkers van de Tuindienst geven rondleidingen met extra uitleg bij allerlei constructies. Zij leggen u uit hoe u het beste kunt bestraten, muurtjes moet bouwen en een vijver kunt aanleggen. Ook nemen ze u mee naar de belevenistuinen, waar u in stappen ervaart hoe een goede tuin moet worden opgebouwd.

Kijk voor meer informatie op: www.appeltern.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist