Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen

Het is fijn om een tuin te hebben waar je niet al te veel tijd in hoeft te stoppen qua onderhoud. Maar hoe kun je nu een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen en waar moet je rekening mee houden. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

Kies voor de juiste beplanting
Overal waar planten staan kan onkruid niet groeien. Kies dus voor sterke planten in bijvoorbeeld een border die weinig eisen stellen en de bodem snel bedekken. Op die manier krijgt onkruid geen licht en krijgt het dus niet de kans om te groeien. Groenblijvende planten vragen ook weinig onderhoud, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een plant die elk jaar terug komt bijvoorbeeld een hortensia.

Kunstgras
Zoals iedereen wel weet is kunstgras de oplossing voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Ten eerste blijft het gras altijd de mooie groene kleur behouden en krijg je geen bruine plekken of onkruid zoals vaak bij een echte grasmat het geval is. Daarbij is het ook nog eens een pluspunt dat er niet meer gemaaid hoeft te worden.

Sproeisystemen
Als hiervoor gekozen wordt is het een luxe automatisering, maar uiteraard maakt het een tijdrovende klus veel makkelijker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een afwateringsgeultje langs de bestrating of een geautomatiseerd sproeisysteem. Hier zijn veel verschillende mogelijkheden in.

Grind- en splitsoorten
Het voordeel van werken met grind- en splitsoorten in de tuin is dat er geen onkruid doorheen kan komen. Grind wordt vaak op een anti-worteldoek gelegd en er zal dan geen onkruid meer verschijnen in de tuin. Het kan ook decoratief worden aangelegd in de vorm van brede paden in de tuin of als oprit. Om een wat natuurlijkere uitstraling te krijgen wordt er ook veel gewerkt met boomschors of perzikpitten.

Uiteraard zijn er nog veel meer tips om een onderhoudsvriendelijk tuin te creëren. Hierbij kunnen 5-sterrenspecialisten je een goed advies geven bij het aanleggen van een tuin. Je kunt hier direct de dichtstbijzijnde 5-sterrenspecialist vinden bij jouw in de buurt.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist