Wienerberger straatbaksteen

Natuurlijk, duurzaam en blijvend mooi

Straatbakstenen hebben karakter. Door de natuurlijke look, het duurzame karakter en de blijvend mooie uitstraling zijn ze zeer geliefd in de tuin en rond het huis. Wienerberger koestert die eigenschappen én investeert volop in de ontwikkeling en verbetering van de straatbaksteen.Gebakken bestrating is een vaste waarde in het Nederlandse landschap. Van historische binnensteden tot moderne nieuwbouwwijken; de straatbaksteen is er aanwezig. Logisch, want ze gaan generaties lang mee, zijn onderhoudsarm, kleurvast en herbruikbaar.. Stuk voor stuk kwaliteiten die bijdragen aan een comfortabele, duurzame en blijvend mooie leefomgeving.

Blijvend mooi
Wienerberger weet daar alles van. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in keramische bouw- en bestratingsmaterialen. Speciaal voor tuinliefhebbers die waarde hechten aan kwaliteit, uitstraling en duurzaamheid ontwikkelde Wienerberger een assortiment stijlvolle straatbakstenen. Ze zijn uitstekend te combineren met andere materialen, zoals hout en natuursteen, en geven een blijvend mooie sfeer aan straten, opritten, tuinpaden, terrassen en binnenplaatsen.

Het assortiment, met tientallen stenen in tal van kleuren en texturen, bestaat uit vier stijlseries. De Classica-serie voelt zich uitstekend thuis in traditionele, rustieke tuinen. Voor onderscheidende tuinontwerpen is er de Designa-collectie, met strakke straatbakstenen die zelf eyecatchers zijn. In groene tuinen met een landelijke uitstraling komt de Natura-serie uitstekend tot haar recht. En de kleurrijke Vida-collectie is een aanrader voor warme, multifunctionele tuinen.

Wat de bakstenen bindt? De hoogwaardige kwaliteit. Alle straatbakstenen van Wienerberger worden gebakken op een temperatuur van 1200°C. Daardoor zijn ze bestand tegen extreme vorst, hoge temperaturen en intensief dagelijks gebruik. Sterker nog, de gebakken stenen van Wienerberger worden mooier naarmate de jaren verstrijken.

Natuurlijk
Gebakken bestrating is van nature een duurzame keuze. 100% natuurproducten die minstens 125 jaar mee gaan. Sommige exemplaren halen zelfs de 250 jaar, maar daar neemt Wienerberger geen genoegen mee. Het bedrijf zoekt voortdurend naar mogelijkheden om de belasting van het milieu verder te verlagen en de levensduur van straatbakstenen te verlengen.

Zo maakt Wienerberger haar straatbakstenen van rivierklei, een bewezen hernieuwbare grondstof. Elk jaar produceert de natuur namelijk meer klei dan nodig is voor de productie van gebakken stenen. Wienerberger wint die klei zoveel mogelijk in de directe omgeving van haar Nederlandse productielocaties. Dat scheelt kostbaar en milieuonvriendelijk transport. Bovendien werkt Wienerberger samen met het Wereld Natuur Fonds om het Nederlandse rivierenlandschap te verbeteren en nieuwe natuur te ontwikkelen.

Duurzaam
Alle bestrating van Wienerberger is recent getoetst op duurzaamheid. Daarbij is onder meer gekeken naar de afstand die grondstoffen afleggen, de transportwijze, de samenstelling, de productiewijze, het onderhoudsniveau en de levensduur van de bakstenen. Dat heeft geresulteerd in diverse keurmerken. Zo dragen de Wienerberger straatbakstenen

het DUBOkeur®. Na een keuring door RoyalHaskoningDHV kreeg Wienerberger bovendien het Greenlabel A toegekend voor haar gehele Nederlandse assortiment straatbakstenen: een unicum. Het Greenlabel is een initiatief van NL Greenlabel, dat zich inzet voor verantwoorde buitenruimtes en het gebruik van duurzame materialen en producten met een lage ecologische footprint stimuleert.

Zoals de gebakken bestrating van Wienerberger; natuurlijk, duurzaam en blijvend mooi.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Sierbestrating?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist