Nederland in de ban van moestuintjes

Vraag naar tuinkassen en kweekbakken verdubbeld

De spaaractie van Albert Heijn heeft de moestuingekte in Nederland flink aangezwengeld. Inmiddels ontspruiten in veel huishoudens kleine plantjes. Gaan de kersverse moestuiniers ook oogsten, of blijft het bij ontkiemende zaadjes in kweekpotjes? Voorlopig laten we er geen gras over groeien: De vraag naar tuinkassen stijgt explosief.

Zodra de gespaarde moestuinzaadjes in de kweekpotjes tot kleine plantjes zijn ontkiemd kan het echte tuinieren beginnen: het is nu tijd om de gewassen te verpotten. De groente-, fruit- en kruidenplantjes groeien het snelst bij voldoende daglicht en warmte. Een in het zonlicht geplaatste tuinkas voorziet in deze eerste levensbehoeften.

Vraag naar tuinkassen verdubbeld
De moestuintjesspaaractie lijkt de vraag naar tuinkassen en kweekbakken sterk aan te wakkeren. Sinds de start van de actie, op maandag 16 februari 2015, zochten online shoppers twee keer zo vaak naar tuinkassen als in dezelfde periode vorig jaar.

Kleine modellen populairst
Met name de kleinere kassen en kweekbakken, die in vrijwel elke tuin passen, zijn bijzonder in trek. Specifieke modellen kunnen aan de muur of op het balkon worden geplaatst. Men signaleert ook grote belangstelling voor plantenbakken. De vraag naar tuinaarde, een onmisbaar ingrediënt bij het moestuinieren, vervijfvoudigde zelfs in de afgelopen weken.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist