Lente musthaves voor de tuin

De populairste op een rijtje

Hoewel je het aan het weer buiten niet altijd even goed kan zien, is de lente in aantocht. Dat betekent dat ook het tuinseizoen weer losbarst. Om je hier optimaal op voor te bereiden, vertellen we hier welke producten er niet in je tuin mogen ontbreken.

Barbecue
Als in de lente het kwik weer in de lift gaat, raakt iedereen er weer mee besmet: de barbecuekoorts. Een goede barbecue is dan ook onmisbaar. Barbecues zijn er in alle soorten en maten: van simpele Smokey Joes tot volledig elektronische pelletgrills die alles voor je uit handen nemen. Veruit de bekendste is de Original Kettle van Weber. Deze klassieker heeft zijn strepen meer dan verdiend, dankzij het kogelvormige model, dat zorgt voor een perfecte luchtcirculatie. De Original Kettle is verkrijgbaar in vele kleuren. Met de lente in aantocht leek ons  de frisgroene kleur wel geschikt.

Tuinhaard
Hoewel de temperatuur overdag flinke uitschieters kan maken in de lente, koelt het ’s avonds al snel behoorlijk af. Hoe lekker is het dan om je te warmen aan een tuinhaard? Hiermee blijft het tot in de late uurtjes goed toeven in de tuin. Niet alleen vanwege het aangename temperatuurtje, maar misschien nog wel meer vanwege de gezellige sfeer die zo’n knisperend vuur creëert. Met name de tuinhaarden van Happy Cocooning zijn populair. Deze vormen tevens een handige bijzettafel voor de nodige hapjes en drankjes. Die mogen uiteraard niet ontbreken.

Parasol
Hoewel we in Nederland al lang blij mogen zijn als de zon schijnt, is het op een stralende lentedag ook wel eens lekker om de schaduw op te zoeken. Een parasol is dus geen overbodige luxe. Tegenwoordig zijn vooral de zweefparasols in trek. Deze zitten met een arm vast aan de muur en ‘zweven’ boven je terras, waardoor je geen last hebt van een parasolpoot. Je kunt er ook voor kiezen om een zonnezeil te spannen. Dit kan op iedere gewenste plek van je tuin, zodat je nooit zonder schaduw hoeft te zitten.

Loungeset
Om lekker in de tuin te kunnen relaxen, is een comfortabele loungeset essentieel. Kies altijd voor een weers- en waterbestendige loungeset. Zeker in de lente worden de zonnige dagen nog wel eens afgewisseld met regenachtige dagen. Met een weersbestendige loungeset weet je zeker dat de kwaliteit goed blijft en je direct weer kunt loungen zodra het weer opklaart.

Meer tuininspiratie nodig? Breng een bezoek aan Fonteyn.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist