Hoe leg je Kunstgras aan?

10 tips van Kunstgrasmaster

Kunstgrasmaster levert zeer hoogwaardige kwaliteit en geeft op alle matten 10 jaar garantie. Kunstgras is inmiddels bijna niet meet te onderscheiden van echt gras. Er zijn inmiddels flink wat aanbieders, maar kiest u voor Kunstgrasmaster dan weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt. U kunt er voor kiezen om uw kunstgras te laten leggen, maar eventueel kunt u ook zelf uw kunstgrasgras leggen.

Een goed begin is het halve werk. Als u kunstgras gaat aanleggen hebt u het volgende nodig:

* Werkhandschoenen
* Schep
* Kruiwagen
* Stratemakerszand
* Kunstgras
* Rechte balk
* Stabilisatiedoek
* Stanleymes
* Bezem met harde haren
* Hark

Stap 1: Verwijder al het oude gras en bladeren, egaliseer de grond zo goed mogelijk met een hark.

Stap 2: Als je de grond geëgaliseerd hebt, breng je het zandbed aan. Leg het zand ongeveer 5 tot 10 cm dik aan. Het advies geven wij om stratemakerszand te gebruiken.

Stap 3: Leg het zand compact in. Vlak hierna het zandbed goed uit dit is erg belangrijk, omdat het kunstgras in deze vorm gaat liggen.

Stap 4: Leg het stabilisatiedoek op het zand en zet deze eventueel vast aan alle hoeken. Dit doek voorkomt dat er wortels of onkruid door komen, ook zorgt dit ervoor dat er geen deuken in het kunstgras komen.

Stap 5: Rol het kunstgras uit en trek de plooien recht. Let op de richting waarin het kunstgras staat, want wanneer je meerdere matten moet leggen moeten de richtingen van het kunstgras allemaal in dezelfde richting liggen!

Stap 6: Als de oppervlakte breder is dan 4 meter zult u naden gaan zien. Let hier goed op dat het kunstgras in de goede richting ligt. Duw het kunstgras terug en snij van beide kanten een rand af van ongeveer 2-3 cm (doe dit tussen de draden).

Stap 7: Als de randen afgesneden zijn sla je het kunstgras weer terug en leg je de tape onder de naad.

Stap 8: Het kan zijn dat de metingen niet helemaal goed uit komen, dit kan komen door muren of andere obstakels. Snij de randen pas af als het kunstgras goed ligt en gelijmd is. Snij de randen af met een scherp stanleymes.

Stap 9: U kunt ervoor kiezen om uw kunstgras vast te maken met haken, dit voorkomt schuivingen. Hiervoor heb je speciale kunstgrashaken. Sla de haken om de ongeveer 50 cm vast in het kunstgras.

Stap 10: Doordat het kunstgras op een rol geleverd wordt, is het een beetje platgedrukt. De laatste stap is om met de bezem erover heen te gaan, zodat je gelijk goed resultaat ziet (na één uur komt het gras ook vanzelf omhoog).

Nu kunt u genieten van het kunstgras dat geleverd is!


Vindt u het toch lastig om zelf aan de slag te gaan? Informeer dan eens bij een van onze 5-sterrenspecialisten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kunstgras?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist