De voordelen van kunstgras

En waar je op kunt letten

Denk jij erover om een mooi gazon aan te leggen en twijfel je over kunstgras of gewoon gras? Lees hier in vijf redenen waarom kunstgras wat voor jouw tuin en portemonnee is.

 

1. Goedkoop

Echt gras kost al snel vijfhonderd euro om aan te leggen, maar daar blijft het niet bij. Als jij de overstap wilt maken naar een groen gazon heb je bij echt gras ook extra spullen nodig, zoals een grasmaaier, een sproeier en vaak ook pesticiden. Om nog maar niet te spreken over de honderden liters met water die er te pas komen aan het onderhouden van echt gras. 

Het uurtarief van een hovenier samen met het leggen van je gras verschilt echter weinig of niets met het totale kostenplaatje van het aanleggen van kunstgras. Er zijn rekentools voor de kosten van zowel kunstgras als echt gras. Als je hiermee zelf berekend wat er nodig is voor jouw tuin, zul je vaak zien dat je met kunstgras voordeliger uit bent. Met kunstgras kun je lang vooruit zonder dat er extra kosten aan verbonden zijn. Kunstgras is daarom eerder een eenmalige investering dan een constant kostenplaatje, zoals echt gras kan zijn.

2. Laag in onderhoud

Zie jij op tegen het constant maaien en bewateren van je gras? Met kunstgras hoef je je hier geen zorgen om te maken. Als kunstgras eenmaal ligt, is het laag in onderhoud. Je hoeft er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Ideaal toch? Ook over het gebruik van pesticiden en kunstgrond of mest hoeft u niet in te zitten. Het enige wat af en toe moet gebeuren is het verwijderen van blaadjes en takken. 

3. Altijd groen

Kunstgras gaat ontzettend lang mee en heeft een lange garantieperiode. TopKunstgras hanteert bijvoorbeeld 15 jaar UV-garantie, waarmee ze aangeven dat je gras minimaal 15 jaar niet kan verkleuren of verbleken. Je kunt tegenwoordigs zelfs kiezen hoe groen je je gras wilt. Zowel een fris lentegrasje als donkere lange grassen bestaan. Zo is je tuin altijd groen, ook tijdens droge of koude periodes. 

4. Zacht en veilig

Op kunstgras kan zowel door kinderen als dieren lekker gespeeld worden. Kunstgras is veilig in gebruik en voelt niet hard aan. Er bestaat zelfs speciaal speelkunstgras. Hier heb je geen last van slijtplekken, kale stukken en modderpoelen. Kunstgrassoorten zijn in Nederland altijd gecertificeerd en vrij van zware metalen en bevatten geen lood en cadmium.

5 Binnen één week groen gras

Van het rondkijken in een showroom naar het ontvangen van advies op maat en een factuur en het (laten) leggen van je kunstgras, jouw kunstgras kan er binnen een week al liggen! 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kunstgras?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist