Altijd een stralende kunstgrasmat?

Volg dan de leginstructies

Niets is zo mooi dan een frisse, groen grasmat in je tuin. Een mooi en gezond gazon vergt echter veel tijd en onderhoud. Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras, een onderhoudsvrij en duurzaam alternatief dat bijna niet meer van echt te onderscheiden is.

Altijd fris en groen
Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom steeds meer mensen kunstgras kopen. Een kunstgras gazon bespaart tijd en geld. Je hoeft ten slotte nooit meer te maaien, sproeien, bemesten of kalk te strooien. Af en toe de grasmat schoonvegen is voldoende. De kwaliteit van kunstgras is tegenwoordig enorm hoog. Het is nauwelijks meer van een echt gazon te onderscheiden. Als we dan toch een verschil moeten noemen: kunstgras verkleurt niet, heeft geen droge plekken en ligt er altijd fris en groen bij.

Leginstructies
Wil je zelf kunstgras leggen? Dan is het belangrijk een aantal stappen te volgen. Het begint met het goed meten van de beoogde grasmat. Om onnodige naden te voorkomen, is het verstandig zo’n 10 cm extra te berekenen. Een egale, goed drainerende ondergrond verlengt het plezier van een strakke kunstgrasmat. Graaf hiervoor 5 tot 10 centimeter van de huidige ondergrond af en vul dit weer met wit brekerszand. Met een waterpas en een uitvlaklat maak je de alles vervolgens egaal. Om te voorkomen dat er gaten in het zandbed ontstaan, leg je er een doek overheen. Nu kan het uitrollen van de matten beginnen. De naden worden gelijmd met een speciale lijmfolie en om de 100 cm worden pennen geplaats om alles op zijn plaats te houden. Met een harde bezem wordt het gazon vervolgens schoongeveegd. Als laatste dient het kunstgras ingestrooid te worden met speciaal hier voor bestemd zand. Dit zorgt voor een betere stabiliteit.
 

Indien je rekening houdt met bovenstaande leginstructies, kun je lang en onbezorgds genieten van een prachtige grasmat.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kunstgras?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist