KIJKTUINEN NUNSPEET

Themadag nazomerborders

De Kijktuinen Nunspeet bieden een grote variatie aan de lief­hebbers: zo zijn er borders van vaste planten met mooie kleurencombinaties oplopend van wit, zacht geel, zacht roze, purper en blauw tot geel oranje en rood. Er is een klassieke rozentuin en in de veentuin en in de schaduwtuin vindt men een grote verscheidenheid aan de meest bijzondere schaduwplanten. Een prachtig plein met waterpartij dat is geïnspireerd op het Alhambra loopt uit in een boogpad (berceau) van Gouden Regen.

Een alpine rotstuin met een bergbeek geeft toegang tot een gedeeltelijk verzonken kas waarin een begin is gemaakt met alpineplanten voor de droge plaat­sen. Ook vindt men hier een grot met een waterval. Een ieder kan verder genieten van een kruidentuin (met keuken-, verf- en geneeskrachtige kruiden), een gras­sentuin en een bollen- en knollentuin met zomerbloeiende bollen.

Door deze grote verscheidenheid in tuinen is er dus ook in elke maand weer iets anders te zien.Zo zijn nu de nazomerborders schitterend om te zien door de warme kleuren en de beginnende herfsttinten. Op de zitjes in de diverse borders kunt u volop genieten van alle kleuren en vormen die hier te zien zijn.

De tuinen worden verder gesierd door verschillend boogmateria­len en andere elementen. Een metalen pergola biedt plaats aan een tiental ver­schillende soorten druiven en een zestigtal soorten Clematissen. Een houten pergola is aan­gekleed met witte en blauwe regens.

Er zijn ook velden met eenjarigen en verschillende soorten (bijzondere) groentes in de biologisch moestuin. Ook de vormbomen, hagen en andere geschoren struiken geven de bezoeker een indruk van de vele toepassingsmo­gelijkheden in de tuin. Vanaf dit jaar beschikt Kijktuinen Nunspeet ook over een aparte ruimte waar zo’n 700 soorten (bijzondere) vaste planten, bollen/knollen, heesters e.d. worden aangeboden. Het grootste deel van het sortiment is gemaakt en opgekweekt uit planten die te zien zijn in de Kijktuinen Nunspeet. “Handmade” dus. Deze “kwekerij” kan ook apart bezocht worden en is niet meer gekoppeld aan entree van de tuinen. De tuinen zijn ook voor rolstoelen en kinderwagens goed begaanbaar.

Al met al zult u ogen te kort komen. De tuinen zijn een bezoek meer dan waard.

De tuinen en de kwekerij zijn gelegen aan de Kienschulpenweg 26 te Nunspeet en zijn geopend op maandag tot en met zaterdag van10.00 tot 17.00uur.

De entreeprijs voor de tuinen bedraagt € 7,50 inclusief koffie of thee.

Voor groepen en kinderen geldt een aangepast tarief.

Tijdens de themadagen geldt een aangepast tarief van € 9,00 inclusief koffie of thee en een rondleiding.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist