KIJKTUINEN NUNSPEET

OPent poorten op 22 april

Kijktuinen Nunspeet biedt een grote variatie aan de lief­hebbers: zo zijn er borders van vaste planten met mooie kleurencombinaties; is er een klassieke rozentuin, een schaduwtuin waar men in het voorjaar een grote ver­scheidenheid aan bijzondere schaduwplanten vindt, een veentuin van ruim 400 m².Een prachtig plein met waterpartij dat is geïnspireerd op het Alhambra loopt uit in een met bomen begroeid pad (berceau) van Gouden Regen welke in de maand mei een schitterend beeld geeft.

Een alpine rotstuin met een bergbeek geeft toegang tot een gedeeltelijk verzonken kas met alpineplanten voor de droge plaat­sen. Ook vindt men hier een grot met een waterval.

Een ieder kan tevens genieten van een kruidentuin (met keuken-, verf- en geneeskrachtige kruiden), een gras­sentuin en een bollen- en knollentuin.

Een metalen pergola biedt plaats aan een tiental ver­schillende soorten druiven en een 60-tal verschillende Clematissen, groot- en kleinbloemige soorten, vroegbloeiende, zomerbloeiende en laatbloeiende cultivars in allerlei kleurstellingen. Een houten pergola is aangekleed met witte en blauwe regens, terwijl de rozenbogen en loofgangen in de Rozentuin begroeid zijn met de meest denkbare soorten klimrozen, zowel de ouderwetse "Ramblers"als de nieuwerwetse doorbloeiers.

Ook is er het Oud-Hollandsplein. Een plein omsloten door een wilgentenen omheining en beplant met Knotwilgen, Hortensiá's en Hosta's.

Verder zijn er verschillende soorten vormbomen, hagen en andere geschoren struiken die de bezoeker een indruk geven van de vele toepassingsmo­gelijkheden in de tuin.

In Kijktuinen Nunspeet kan men al jaren genieten van een groot aantal (voor)zomer bloeiende bollen zoals Alliums (sieruien), Bellevalia, Brimeura, Camassia, Chinodoxa, Eremurus, Erythronium, Frittilaria, Iris, Leucojum en Muscari.

Maar ook diverse voorjaarsbloeiende bollen, in grote aantallen en vele soorten, vroege bloeiers dus. Enkele duizenden kleinbloemige en geurende narcissen en tulpjes zijn ingevoegd in diverse borders. Ook is er een gemengd proefveld met Crocus, Scilla, Chionodoxa (sneeuwroem), Pushinka, Muscari (blauwe druifje) en Tulipa (tulp) in het ruige gras aangelegd om kennis op te doen omtrent verwildering.

Hiernaast wordt een proef gedaan met verschillende soorten bollen in grote potten en bakken. In 2, 3 of 4 laagjes boven elkaar geplant, zodat verschillende bollen achter elkaar in bloei geraken waardoor er een langere tijd van de bloemen genoten kan worden. Etage beplanting als het ware.

Een extra toevoeging in de toch al zo mooie tuinen.

Gedurende het gehele seizoen is er een permanente expositie van Zimbabwaanse beelden van de Stichting African Art Promotion. Het zijn beelden in diverse kleuren gemaakt uit verschillende soorten serpentijnsteen.

Eveneens vindt men kunst gepresenteert door DeMeDiCi Beeldende Kunst.

Tuinen, natuur, kunst en cultuur in volle glorie!

In de tuinen is op een aantal plaatsen gebruik gemaakt van een hellingbaan zodat het terrein ook voor rolstoelen en kinderwagens goed begaanbaar is.

Al met al zult u ogen te kort komen. De Kijktuinen Nunspeet zijn een bezoek meer dan waard.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist