KIJKTUINEN NUNSPEET

Themadag tuin winterklaar maken

De een knipt alle beplanting af en ruimt al het gevallen blad op zodat we "netjes" de winter in gaan. Anderen laten alles staan omdat ze dat mooi vinden of nuttig. Wat kan of moet er al gesnoeid worden voor de winter of doen we dat juist in de winter of in het voorjaar. WAT is de juiste manier en WAAROM moet het zo. Veel vragen waar u tijdens deze themadag antwoord op kunt krijgen.De tuinarchitect zal u gedurende de rondleidingen het een en ander vertellen over het winterklaar maken van de tuin en hoe dat in de Kijktuinen Nunspeet gebeurd. Waarom de rozen voor en in de winter al een deel teruggesnoeid worden en de vaste planten niet worden afgeknipt. Wat krijgt een winterdek en waarom en hoe wordt er afgedekt. U ziet wel, vragen te over. Ook uw vraag kan aan de orde komen.

Aan de Kienschulpenweg 26 te Nunspeet ligt een stuk grond, ingeklemd tussen het Veluwse bos en de oude Zuiderzeestraatweg, waar tuin- en landschapsarchitect Leen Goedegebuure zijn ideeën kwijt kan en waar u ideeën op kunt doen.

Tuinen om in rond te kijken.
Deze Kijktuinen zijn hobby; het eigenlijke werk is het bedrijf Goedegebuure, tuin- en landschapsarchitecten, waar zowel tuinen voor particulieren worden ontworpen als het groen met parkeerplaatsen en toevoerwegen bij hotels, congrescentra, bankgebouwen e.d.
Sinds 1996 is zijn "bureau voor vormgeving van de buitenruimte" bezig met het omvormen van 4,5 hectare grond in een eldorado voor de tuinliefhebber. Het langgerekte terrein van ca 2 hectare is inmiddels veranderd in een schitterend park, waarin zich verschillende tuinen bevinden. Elk van de tuinen heeft een eigen sfeer en karakter en wordt van de andere tuinen gescheiden door hagen.

Al met al zult u ogen te kort komen en veel informatie op doen. De tuinen zijn een bezoek meer dan waard en zijn gelegen aan de Kienschulpenweg 26 te Nunspeet. Nog geopend tot en met zaterdag 30 oktober 2010 op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist