Kijktuinen nunspeet

Extra themadag op 26 februari


Tijdens de reguliere openingsperiode van de tuinen (Goede Vrijdag tot en met oktober) worden er elke laatste donderdag van de maand themadagen gehouden in Kijktuinen Nunspeet welke samengaan met de hoogtepunten op dat moment.

Omdat er in de periode dat de tuinen gesloten zijn ook van alles te doen en te zien is, is ENIGE JAREN GELEDEN besloten een EXTRA themadag in te lassen in februari.

 

 

Op dat moment wordt het tijd voor de werkzaamheden met betrekking tot de voorjaarsschoonmaak.

Daarnaast zijn er al veel bloeiende planten zoals Kerstrozen, Cyclamen, Toverhazelaar en Gelderse Roos.

 

In de veentuin, de schaduwtuin en de schaduwhal staan verschillende soorten Helleborus te bloeien. Niet alleen de bekende witte Helleborus niger die we rond kerst als kamerplant kunnen kopen, maar ook diverse soorten van de ook bekende Helleborus orientalis, in kleuren van wit, groen, roze rood, gespikkeld naar bijna zwart. De Helleborus foetidus met z’n groene bloemen, waarvan sommige soorten een rood randje hebben zijn ook altijd bewonderenswaardig en mooi wintergroen blad. De bloemen van de Helleborus lenen zich uitstekend voor in een drijfschaal binnenshuis. Er ontstaat een prachtig kleurenpallet als er diverse kleuren en soorten samen verwerkt worden.

 

In Kijktuinen Nunspeet worden alle afgestorven plantendelen gedurende de winter gehandhaafd. Dit levert aantrekkelijke winterbeelden op en is een eldorado voor al onze gevederde vrienden; de vogels. Aan het eind van de winter dus aan het begin van de lente worden deze dode resten verwijderd. De tuinarchitect zal u gedurende de rondleidingen het een en ander vertellen over het opruimen van alle (blad)resten en het snoeien van de tuin en hoe dat in Kijktuinen Nunspeet gebeurd.

 

Ook uw vragen kunnen aan de orde komen.

Kijk voor meer informatie op: www.kijktuinen.nl 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist