Je tuin zomerklaar maken

4 tips

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en we kunnen weer regelmatig genieten van het buitenleven. Het tuinmeubilair wordt weer afgepoetst, de waterdichte parasol (het is en blijft Nederland natuurlijk) wordt bij de loungehoek geschoven en de barbecue wordt alweer schoongemaakt. Maar voordat we echt kunnen ontspannen is het natuurlijk dat we de tuin lekker zomerklaar maken. Met deze handige tips heb je dat dan ook zo voor elkaar! Dus haal die benzine grasmaaier uit de schuur, steek de handen uit de mouwen en klussen maar!

1. Begin met het gras

Heb je gras in de tuin? Dan is dat natuurlijk de eerste stap! Super verstandig om dit nu te doen voordat er straks dagen de zon op staat te branden. Hoe gezonder je gras eruit ziet hoe sfeervoller de tuin is! Begin ten eerste met het maaien van het gras (doe dit alleen als het droog is) en kijk vast waar de kale plekken zijn. Koop graszaad en strooi dit lichtjes over de kale plekken; zo is je gazon tijdens de zomer helemaal mooi gevuld. Staat je gazon helemaal klaar? Dan kan het ook geen kwaad om het vast even te bemesten; na al die koude maanden kan het wel wat extra voeding gebruiken!

2. Het terras

Vervolgens zijn de tegels aan de beurt. Hoewel het onkruid waarschijnlijk nog niet zo gek hard aan het groeien is, kunnen de voegen vast een schoonmaakbeurt gebruiken. COntroleer meteen alle verlichting in de tuin even en check of alles nog goed werkt; wel zo sfeervol! Je kunt het beter nu vast vervangen dan wanneer je eindelijk gezellig in het donker buiten van de warmte geniet. Heb je grond om het terras heen liggen, dan kun je dat het beste vast even schoffelen. Zo krijgt onkruid geen kans om te groeien. Het terras mag na al dit werk natuurlijk ook even geveegd en misschien zelfs wel schoongespoten worden.

3. Knippen en snoeien

Als laatste zijn de planten, struiken, bomen en bloemen aan de beurt. Zodra het zonnetje weer goed doorbreekt zullen deze flink gaan groeien; een mooi moment om alles even bij te knippen dus. Hoe meer dode of slecht groeiende takjes je verwijdert, hoe meer kans de plant heeft om tijdens de zomermaanden flink te groeien.

4. Schoonmaken en inrichten

Nu dat de tuin helemaal op orde is, is het tijd om schoon te maken. Veeg alles netjes bij elkaar en ruim overal goed op. Hierna kun je jouw tuin weer inrichten en klaar maken voor de zomer. Vergeet natuurlijk ook de sfeermakers niet!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist