het nieuwe tuinjaar

Maak een frisgroen begin

De zon heeft al weer aan kracht gewonnen. Tijd om aan de slag te gaan en een heerlijk plekje te creëren op het balkon of terras om de rest van het seizoen te kunnen genieten. Zorg alvast voor een mooie basis met kleine frisgroene conifeertjes.Begin het voorjaar eens met een goede opruimbeurt. Doe alles wat overtollig is weg en maak een frisse start. Met een schone en simpele basis kunt u alle kanten uit. Dat geldt zowel voor de meubels als voor de planten. Welke meubels is een kwestie van eigen smaak. Dat kan kleurig zijn, strak van vorm, van kunststof of juist van natuurlijke materialen. In alle gevallen vormen groene planten een mooi decor waartegen de bloeiers kunnen schitteren. Hoewel alléén groene planten ook al genoeg kan zijn. Eenvoud schept rust.

Een kleine jeneverbes
Het dwergconifeertje Juniperus squamata 'Holger' is zo'n groenblijvende plant, die het jaarrond goed doet in een pot op het balkon of terras. Deze langzaamgroeiende jeneverbes heeft fijne blauwgroene stekelige naaldjes, die perfect combineren met tal van andere kleuren. Hij doet het prima in wat bredere potten en manden, waar de takken als een royale deken overheen kunnen liggen.

In het voorjaar verrast het struikje menigeen door de felle, zwavelgele uitlopers. Deze verkleuren in de loop van de zomer weer naar blauwgroen. Een voordeel is dat de plant goed winterhard is.

Dwergspar
Ook de dwergspar Picea glauca 'Conica' is een dankbare gast op het balkon en terras. Het is meer dan alleen een 'kerstboompje'. Dit sterke, winterharde boompje heeft van nature een mooie kegelvorm en fijne, heldergroen gekleurde naalden. Een paar van deze boompje naast elkaar zorgen voor een rustige achtergrond of mooie afscheiding.

Natuurlijk is dit maar en greep aan de mogelijkheden die er is om een groene basis voor het terras te maken. Wie bij het tuincentrum om dwergconiferen vraagt, zal er beslist meer vinden.

Fris ontluikende blaadjes
Niet alles op het terras hoeft groenblijvend te zijn. Een kleinblijvende Japanse esdoorn met fris ontluikende groene blaadjes brengt het voorjaar wel heel dichtbij.

Tip - Plaats de planten op verschillende niveaus. Het balkon of terras lijkt dan ruimer dan wanneer de planten gewoon naast elkaar staan.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist