Haal een mediterrane sfeer

naar je tuin toe

We zijn er dol op: bloemen. Ze maken de tuin zoveel levendiger. Zeker wanneer je de tuin in een bepaalde sfeer inricht, kun je daarbij echt het gevoel krijgen alsof je je op een magische plek bevindt. De sfeer die we in deze blog uitlichten, is mediterraan. Klaar voor het creëren van een warmhartige omgeving in ons kikkerlandje?

Op vakantie in je eigen tuin

De zon, de rijke kleuren, het lekkere eten, de zee. Om maar wat voorbeelden te noemen die het mediterrane klimaat bij ons oproepen. En die ambiance wil je natuurlijk maar al te graag naar je tuin toe halen. Het is namelijk een omgeving die sierlijkheid, hartelijkheid en vrolijkheid naar voren brengt. En met een beetje inspiratie van onze Zuid-Europeaanse buren is het net alsof je op vakantie bent in je eigen tuin! Alsof er op ieder moment een lieve, zorgzame Italiaanse oma de tuin in kan komen wandelen, die het hele gezin van heerlijk eten voorziet… 

Kies voor kleur

Welke gewassen moet je in huis – of beter gezegd: in de tuin – halen om in mediterrane sferen te kunnen vertoeven? De voorkeur gaat uit naar planten met felgekleurde bloemen eraan. Verschillende opvallende kleuren zijn namelijk heel kenmerkend voor deze stijl. En de bloemen kunnen deze kleuren voor je vertalen.

Vaste planten met bloeiende bloemen

Altijd goed zijn vaste planten, zoals de hortensia, rododendron en kalmia. Dit zijn allemaal voorbeelden van gewassen met rijkbloeiende bloemen. De kleuren als rood, roze en lila zijn enorm sprekend, en kunnen je tuin helemaal maken.

Een ander voorbeeld van vaste planten zijn lavendel planten. Lavendel is een echte klassieker! Naast rood en roze, voeg je met deze plant ook paars en blauw aan je tuin toe. Daar komt bij dat de plant een heerlijke zomerse geur af geeft. Zo worden er dus meerdere zintuigen geprikkeld! Om jou helemaal weg te kunnen laten dromen in je eigen tuin.

Een gezellige, stralende mengelmoes

Om één grote vrolijke boel van de tuin te maken, kun je ervoor kiezen om planten in allerlei tinten door elkaar te plaatsen. Hoe meer verschillende kleuren, hoe beter! Zo zien we dat in de zuidelijke landen namelijk ook terug. Denk bijvoorbeeld aan de bont gekleurde huisjes of tegels op de vloer. Ideale inspiratiebronnen voor jouw tuin, die je net zo prachtig kunt laten stralen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist