Geniet van je tuin

Ook in de winter

Na een ongekend warme zomer en een nazomer, die alle records brak, is het nu toch echt voorbij. Het najaar is in volle hevigheid losgebarsten. Dit betekent echter niet dat we ons tot het voorjaar binnen op moeten sluiten. Ook in de donkere maanden valt er genoeg te genieten in de tuin.

Kale takken zijn nou niet bepaald een vrolijk makend beeld in de tuin. Door veel wintergroene planten te plaatsen, blijft je tuin het hele jaar mooi groen. Mooie, groenblijvende planten zijn bijvoorbeeld de buxus, skimmia, hulst en coniferen. Ook de kerstroos en sierkers zorgen voor een kleurrijke aanblik van je wintertuin.

Waar wij ons lekker warm terugtrekken in ons huis, geldt dit niet voor veel buitendieren. We kunnen ze gemakkelijk een handje helpen om de winter door te komen. Laat hier en daar een hoopje bladeren of een bos takken liggen. Egels kruipen bijvoorbeeld het liefst weg in een dikke laag compost of bladeren voor hun winterslaap. Ook vogels houden van een beetje ‘rommel’ om in te zoeken naar voedsel. Door een handvol pinda’s of vetbolletjes tussen de takken te verstoppen, help je ze al een heel eind op weg.

Door creatief gebruik te maken van decoraties, geef je de tuin een vrolijkere aanblik. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde potten voor een variatie tussen het groen en de kale takken. Ook pompoenen geven je tuin kleur en houden het vaak wel een hele winter uit. Heb je een afdakje, dan kun je daar ook rieten manden en lantaarns plaatsen voor extra sfeer. Met lichtjes in je tuin of balkon verleng je optisch je woonkamer of keuken en breng je de gezelligheid ook als het donker is naar binnen. Veel van deze accessores kan je vinden op Tuinmeubelen.nl. Maak het allerbeste van de koude wintermaanden!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist