Festivaltuinen van Appeltern

Bijzonderen winnaars Gouden Potlood 2016

Afgelopen weekeinde vond de verkiezing plaats van Het Gouden Potlood, een kwalificatie van de Festivaltuinen van Appeltern. Die prijstoekenning is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis waarbij een publiek van in hoofdzaak vakgenoten en tuinontwerpers uit de tien festivaltuinen van dat jaar drie bijzondere tuinen kiest, in drie separate categorieën. De tien festivaltuinen waren eerder die middag verdedigd door tien ‘ambassadeurs’ die vanuit een heel andere discipline (een uitgever, een radiopresentator, een kunstenaar, een theoloog, een maatschappelijk werker, een manager, een ondernemer,…) een ander licht wierpen op de tuinen, hun ontwerp of hun uitwerking. Door deze aparte kijk op de tuinen krijgt de bijeenkomst een andere lading en is de inhoud ook voor collega ontwerpers zeer boeiend.

Het aanwezige publiek van ongeveer honderdvijftig mensen, koos na afloop van de boeiende verhalen via stembiljetten in drie verschillende categorieën. Met overgrote meerderheid werden als winnaars van het Gouden Potlood 2016 gekozen:

Beste ontwerp: Verbeelding in de Tuin der Lusten van Marcel de Coster en Jan-Hein Stadhouders
Meest inspirerende ontwerp: Verbeelding in de Tuin der Lusten van Marcel de Coster en Jan-Hein Stadhouders
Beste materiaalgebruik/beplanting: 18+ van Gilbert de Jong en John Bijlsma.

De namiddag werd gepresenteerd door dagvoorzitter Jan Willem Zwart (directeur van de Kruidhof in Buitenpost).

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist