Een waterpomp systeem

onmisbaar in het huishouden

 

Mocht je op jezelf gaan wonen heb je al snel door dat een huis niet alleen bestaat uit 4 muren en een plafond. Er komen allemaal systemen bij kijken om je woonervaring zo goed mogelijk te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan de elektriciteit leidingen die door het huis lopen. Zonder heb je namelijk nergens licht en kun je ook geen tv kijken. Daarnaast zou je ook nog een gasleiding kunnen hebben om te kunnen koken. Ook is een waterpomp onmisbaar op meerdere plekken in je huis voor de werking van je riolering. In dit artikel wordt hier verder op in gegaan.

Een huis met meerdere verdiepingen
Je bent verbonden aan het waternet. Dit betekent dat je een waterleiding hebt die onder de grond richting je huis loopt. Vanaf hier is het natuurlijk wel de bedoeling dat dit water naar boven komt. Hiervoor wordt een hogedruk waterpomp gebruikt. Hoe goed deze waterpomp moet zijn ligt niet alleen aan hoeveel verdiepingen het water omhoog gepompt moet worden, maar ook op hoeveel de waterpomp aangesloten moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wc, douche of wasmachine.

De Circulatiepomp, de pomp voor in CV
In je huis kan warmte geen kwaad. Hiervoor heb je een cv ketel nodig. Deze zorgt er voor dat je radiatoren warm worden, maar ook dat je warm water krijgt. De cv installatie verwarmd het water wat binnen komt. Dit water wordt opgeslagen. Wanneer je dan bijvoorbeeld gaat douche heb je warm water.

In de cv ketel zit een circulatiepomp. Deze pomp zorgt ervoor dat het warme water rond gepompt blijft worden door je huis. Als de circulatiepomp lawaai begint te maken is er een grote kans dat er lucht in de pomp zit. Dit zou kunnen oplossen door de pomp te ontluchten voor 10 minuten en vervolgens weer dicht te draaien. Blijft dit probleem? Dan ben je toe aan een nieuwe circulatiepomp.

Het is belangrijk om je cv ketel regelmatig na te laten kijken door een vakman. Als je dit 1 keer per 2 jaar doet zit je meestal wel goed. Deze kan problemen vroeg op pakken zodat jij geld kunt besparen.

Het gebruik van een pompput
Heb je een kelder? Of ligt je beneden verdieping onder het waternet? Dan zou een pompput jou goed kunnen helpen. Een pompput zorgt voor het verwerken van je (vuile)water en andere huishoudelijke afvoer van souterrains, die lager liggen dan het riool. De waterpomp die vangt het (vuile)water op om deze vervolgens het riool in te pompen. Zonder de pompput zal je (vuile)water stil blijven liggen, en niet worden afgevoerd. De meeste pompputten worden ingegraven. Je zult ze dus na installatie niet meer zien.

Zoals in dit artikel is besproken zijn waterpompen onmisbaar voor je huishouden. Zorg er voor dat de leidingen waar de pomp aan aangesloten is goed aangesloten zijn. Je wilt alles doen om lekkage tegen te gaan, want dit kan veel kosten met zich mee brengen. Dan zal je naast een nieuwe leiding ook de beschadigingen moeten bekostigen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist