Een hout beton schutting in je tuin

Inspiratie opdoen

Als je je tuin gaat inrichten is een schutting heel beeldbepalend. In de folders en op websites kom je vaak de term hout beton schutting tegen. Maar wat is dat eigenlijk en hoe ziet dat er dan uit? We geven je drie inspirerende voorbeelden, want er is meer mogelijk dan je waarschijnlijk denkt!

Lage betonband en houten tuinscherm
De meest simpele vorm van een hout beton schutting is een houten tuinscherm dat geplaatst wordt op een betonband en tussen betonnen palen. Het is een schutting die je heel veel ziet en in veel verschillende combinaties verkrijgbaar is en waarmee je dus ook zelf heel goed de uitstraling kunt bepalen.

Wil je bijvoorbeeld een lichte schutting, dan is een tuinscherm van geïmpregneerd hout met lichtgrijze betonpalen een goede optie. Mag de schutting wel wat meer aanwezig zijn? Dan kun je ook denken aan een hardhouten tuinscherm tussen antracietkleurige betonpalen. Ben je op zoek naar een uitgesproken schutting die past bij een moderne tuin? Denk dan aan een zwart tuinscherm met lichtgrijze betonpalen.

Hoge betonband en houten tuinscherm
Een andere vorm van een hout beton schutting is een schutting met hoge betonband oftewel onderplaat. Hierdoor is het betondeel meer aanwezig en dat geeft de schutting een wat stoerdere look. De onderplaten zijn verkrijgbaar in verschillende motieven, zoals een houtmotief of een robuust rotsmotief.

Ook met deze onderplaten kun je heel veel combinaties maken. Kies je hier voor antracietkleurig beton dan is de schutting behoorlijk aanwezig, helemaal als je dit combineert met een hardhouten tuinscherm. Wil je een wat lichtere uitstraling dan is een geïmpregneerd tuinscherm ook hier een goede optie.

Verrassende combinaties
Een hout betonschutting is dus in heel veel combinaties verkrijgbaar. Maar misschien wil je toch wat anders dan anders. De oplossing: combineer een hout beton schutting met andere schuttingelementen. Bijvoorbeeld gaaselementen waar je klimop tegenaan laat groeien. Een ander bijzondere combinatie is een schanskorf met natuursteen ertussen. Ook hiermee kun je weer helemaal zelf de uitstraling bepalen: zwart natuursteen is erg aanwezig terwijl lichtgeel natuursteen een zachtere uitstraling heeft.

Je ziet het: er is eigenlijk altijd een hout beton schuttingcombinatie die past bij jouw smaak. Wil je advies of zoek je misschien toch een andere soort schutting? Kijk dan eens op de website van Tuinafscheiding.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist