Een gezellige wintertuin

Tips en inspiratie

De koude wind jaagt de thermostaat omhoog en de tuin staat er in deze periode vaak verlaten bij. Tijdens de winterdagen zitten we liever binnen bij de haard met een grote mok warme chocolademelk met slagroom. Maar binnen blijven is vanaf nu verleden tijd, want juist de winterse tuin is prachtig! Met een aantal handige tips tover jij je tuin gemakkelijk om naar een warme en sfeervolle plek en zo is deze in de winter helemaal niet meer saai! Benieuwd hoe jij een gezellige wintertuin maakt? Hier een aantal tips!

Terrasoverkapping
Met een terrasoverkapping wordt het woongenot enorm vergroot! Van een eenvoudige overkapping tot en met een complete tuinkamer, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je hoeft alleen het perfecte plekje tussen huis en tuin te creëren voor de veranda en dan kan je het hele jaar door gaan genieten van het buitenleven in eigen tuin. Hiermee is de eerste stap naar de wintertuin gezet.

Terrasverwarming
Om van de terrasoverkapping een comfortabele tuinkamer te maken, is een aangename temperatuur prettig. De terrasverwarming onder de overkapping is daarom aan te raden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Winterdecoratie
Tijdens de winter moet je het vaak niet hebben van bloeiende planten en bomen. Daarom kan je zelf wat (natuurlijk) decoratiemateriaal verzamelen om je tuin op te fleuren. Alleen al met een bontje, kaarsen, groene dennentakken en sfeerlampen creëer je snel een knusse sfeer in je tuin. Ben je creatief? Maak dan een lange slinger met glazen potjes en waxinelichtje erin. Lekker genieten van de sfeerverlichting tijdens de donkere winterdagen.

Voedselplekken
De aanwezigheid van vogels zorgt voor leven in de tuin. Afgezien van de functie in het ecologisch systeem, zorgen ze ervoor dat we genieten van hun zang. Door te zorgen voor voedsel, drinken en nestgelegenheid zullen de vogels snel hun weg vinden naar je gastvrije opvang. Hiermee help je ze ook nog de winter door.

Wil jij een gezellige wintertuin? Ga dan alvast aan de slag met deze tips! Meer inspiratie? Kijk op Fonteyn.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist