Een gezellige groene omgeving

Groene basis met Kleurige accessoires

Het balkon of terras is een verlengde van de huiskamer. Maak daarom ook een gezellig plek buiten om samen te kunnen zitten met aandacht voor elkaar. Daar horen ook planten bij als groene, natuurlijke aankleding.Het balkon en terras zijn een prima sociale ontmoetingsplaats voor familie en vrienden. Lekker even bij elkaar aan tafel zitten. Wat eten, drinken, met elkaar praten en naar elkaar luisteren. Niets moet. En juist dat ontspannende gevoel schept rust in ons jachtige leven.

Groene basis
Simpel 'groen' is al voldoende om een ongedwongen sfeer te creëren. Neem bijvoorbeeld een paar flinke buxusbollen in ruime rieten manden. Door zijn dichte vertakking en fijne blad is de buxus erg goed in vorm te knippen. En ooit geweten dat er niet alleen groene, maar ook bontbladige buxussen bestaan?

Kleurige accessoires
Met een buxus als neutrale basis, kun je alle kanten uit: van modern, jong en vrolijk tot klassiek of romantisch. Moderne, felgekleurde trendy accessoires geven een speelse, vrolijke sfeer. Een mix van natuurlijke en moderne materialen werkt verrassend. De combinatie met een bloeiende plant of bloemboeket versterkt de natuurlijke sfeer. Genoeg mogelijkheden dus om er iets eigens van te maken.

Tips
Buxus is een gemakkelijke plant. Met een paar kleine tips kunt u er nog meer plezier van hebben. Geef de wortels van de buxus de ruimte. Een pot met een brede basis voorkomt omwaaien. Het verpotten doet u het best in het voorjaar, of in de vroege zomer. Een drainagelaagje onderin met potscherven voorkomt 'natte voeten'. Bemest regelmatig in de groeitijd van half april tot eind augustus en geef regelmatig water. De aarde mag nooit droog aanvoelen. Knippen mag pas na half mei, als er écht geen nachtvorst meer is. Knip of snoei liever niet tijdens heet en droog weer. Dat kan bladverbranding tot gevolg hebben.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist