De tuintrends voor 2019

Dit zijn ze!

2018 mag dan nog in volle gang zijn: achter de schermen zijn trend forecasters en analisten alweer druk bezig met het opstellen van trendrapporten voor 2019. Het najaar staat voor de deur en dat is niet het meest voor de hand liggende seizoen om aan de slag te gaan in je tuin. Wil je echter dat jouw tuin er komend voorjaar helemaal mooi bij ligt, dan is het een goed idee om je nu alvast te verdiepen in de tuintrends voor het nieuwe jaar. In deze blog zetten wij de trends die je moet kennen voor het volgende jaar op een rij!

Lieflijk pastel
Op het vlak van tuinmeubelen springt een trend er meteen uit: pastelkleuren zijn hot! In de mode zagen we in afgelopen seizoenen al steeds meer items in zachte pasteltinten voorbij komen, en ook de tuin moet er nu aan geloven. Mooie tuinsets in lichte kleuren, afgemaakt met kussens en andere accessoires in dezelfde lichte tinten mogen in geen enkele tuin ontbreken. Een leuk idee is om de pasteltinten ook te laten terugkomen in de bloemen die je kiest. Ga voor roomwit, poederroze en lichtgeel in plaats van fel rood of diep paars zodat je tuin een mooi geheel vormt.

Duurzaamheid voorop
Voor veel mensen wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Niet alleen op het gebied van eten en de kleren die we dragen maar eigenlijk in alles wat we doen. Mooie spullen zijn leuk om te hebben, maar alleen als ze op een manier zijn gemaakt waarbij anderen geen schade hebben geleden. Dat duurzaamheid ook in onze tuin een rol speelt, zie je onder andere terugkomen in de materialen die worden gebruikt. Gecertificeerd hout en zo min mogelijk plastic is het devies.

Gezellig samen onder de veranda
Misschien wel de leukste trend van allemaal: de veranda is komend jaar hartstikke hot! Heerlijk even alle drukte van de werkdag van je af laten glijden terwijl je met een kopje thee of een glas goede wijn uitkijkt op de tuin. Veranda’s zijn er in verschillende stijlen - of je nu of zoek bent naar een landelijke look of liever gaat voor strak en industrieel. Het leuke aan een veranda is dat je hiermee in de zomer beschutting hebt tegen de felle zon en in de winter juist tegen de koude wind. Zo geniet je het hele jaar door van je eigen veranda!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist