De Tuinen van Appeltern

Nationaal Tuingelukweekend

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei vindt in De Tuinen van Appeltern het Nationaal Tuingelukweekend plaats. Overal in het park zijn activiteiten georganiseerd met maar één doel: Tuingeluk voor iedereen!Tuingeluk-coaches® fungeren deze dagen als gastheer en docent. Ze leiden bezoekers (gratis!) rond, geven adviezen en tonen producten en methodieken waarmee het ultieme tuingeluk bereikt wordt in eigen tuin. Met welke trucs bevordert u de privacy? Hoe zorgt u voor voldoende groen zonder veel ruimte en wat doet u tegen geluidsoverlast? Deze en andere praktische vragen worden beantwoord.

Beleef Tuingeluk
Het liefdesvirus voor tuinen verspreid zich het beste door het beleven van gelukmomenten in de tuin. Zo is er tijdens het Tuingelukweekend een proeverij in de moestuin; wat is nou leuker dan eten uit eigen tuin? Op het Blotevoetenpad is de positieve werking op het lichaam te ervaren van het lopen op verschillende materialen. De muzikale optredens zorgen voor een gezellige sfeer in het park. Ook is er aandacht voor derdewereldlanden, die helemaal geen tuingeluk kennen. Door middel van waterputten maakt de IRSA Foundation het leven daar een beetje beter.

Waarom Tuingeluk?
Tuinbezitters die zich prettig voelen in zijn of haar eigen tuinomgeving zijn geduldiger, kunnen meer genieten van kleine dingen, hebben respect voor alles wat groeit en bloeit, zijn socialer, zijn gezonder en zijn vaak fitter. Kortom, hun leven is rijker en duurzamer. “Zo’n 80% van de tuinbezitters in Nederland heeft een niet optimale band met zijn of haar tuin”, meent Ben van Ooijen, initiatiefnemer van De Tuinen van Appeltern. “Dat is zonde en daarom willen wij de tuinbeleving veranderen aan de hand van de ‘vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk'. Deze eenvoudige richtlijnen zijn begrijpelijk en voor iedereen toepasbaar. Het effect van een consequente toepassing is het voorkomen van teleurstellingen en het creëren van een groeiende band met de eigen buitenruimte. Tijdens het Nationaal Tuingelukweekend leert men hoe de voorwaarden toe te passen in eigen tuin.”

Het kan altijd beter
Een bezoek aan De Tuinen van Appeltern op 17 of 18 mei is een echte aanrader voor iedereen die niet gelukkig (genoeg) is met de eigen tuin. Tuingeluk is voor iedereen. Een tuin is immers nooit af en kan altijd beter of net een stukje mooier. De meer dan 200 voorbeeldtuinen van Appeltern zijn daarvoor het levende bewijs.

Tuingeluk is een initiatief van De Tuinen van Appeltern en het netwerk van Exclusief Geselecteerde Hoveniers. Echter breidt het draagvlak zich dagelijks uit naar andere hoveniers, ontwerpers, kwekers, tuincentra, fabrikanten en vele, bij de buitenomgeving betrokken, (maatschappelijke) organisaties.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist