De Tuinen van Appeltern

De Nationale Koi- en Vijverdagen op 7, 8 en 9 mei

Welke spetter wordt `Hollands Next Koi model'? Dat is de vraag die vele tienduizenden vijver- en Koi-liefhebbers in spanning houdt. Op De 8e Nationale Koi- en Vijverdagen, die worden gehouden op 7, 8 en 9 mei in De Tuinen van Appeltern, wordt het antwoord gegeven.
KOI 2000 organiseert deze achtste editie van De Nationale Koi- en Vijverdagen. Tijdens dit kleurrijke evenement staat u een onvergetelijke ervaring te wachten.Na een rondgang over de straten van de Japan Boulevard en een tocht langs de handelaren op de toonaangevende Koi- en vijvervakbeurs komt u in de internationale Koicompetitie, de ‘Strijd der Titanen', oog in oog te staan met de mooiste Koi.
Aan deze internationale Koishow doen meer dan 600 deelnemers mee en bepaalt een Japanse jury welke karper zich een jaar lang de mooiste Koi van de Benelux mag noemen. Of misschien wel van Europa, want de Koishow van De Nationale Koi- en Vijverdagen is de grootste beautycontest voor gekleurde karpers buiten Japan. De mooiste Koi krijgt de titel 'Hollands Next Koi Model'!

Heilige vis
Hoewel ze op het eerste gezicht niet zo aaibaar zijn als honden of katten, worden Koi door steeds meer mensen als volwaardige huisdieren beschouwd. Van de naar schatting 1,2 miljoen vijvers in Nederland en België worden er zeker 200.000 door Koi bewoond.
De Koi, ook wel Nishikigoi of gekleurde karper genoemd, staat voor een eeuwenoude Japanse traditie. In China en Japan is de karper een heilige vis. Hij staat er symbool voor kracht, wijsheid, doorzettingsvermogen en geluk. Eigenschappen die iedere man zouden sieren. Het is daarom dat Japanse jongens op hun 18e verjaardag van hun ouders een windvaan krijgen in de vorm van een Koi; een zogenaamde Koi-nobori.

Hollands Next Koi model
In plaats van graatmagere modellen geeft de Japanse jury de voorkeur aan goed gevulde vrouwtjeskarpers. Want behalve de kleurenpracht draait het bij Koi vooral om de lichaamsbouw. De doorgaans dikkere vrouwtjes worden daarom vaak hoger gewaardeerd. Wie gaat er met de titel Hollands Next Koi model 2010 naar huis?
Deze Koishow breekt dit jaar alle records. De volledig overdekte wedstrijdarena bestrijkt maar liefst 85 x 15 meter en zal een tehuis bieden aan meer dan 600 Koi, in grootte variërend van 25 tot meer dan 100 cm. De vissen worden continue van vers water voorzien en staan onder medisch toezicht van een, in vissen gespecialiseerde, dierenarts.

Consumentenbeurs én modeltuinen
Behalve de verkiezing van Hollands Next Koi model 2010 is er op De 8e Nationale Koi- en Vijverdagen veel meer te beleven. Zo wordt er een grote consumentenbeurs gehouden (kernthema's: tuinen, bonsai, vijvers, Koi, en zwembaden) en zijn er in De Tuinen van Appeltern meer dan 200 modeltuinen te bewonderen. Waarin u ook dit jaar weer de nieuwste trends en materialen ziet toegepast. Bijzonder is ook het Appeltern Tuinenfestival dat sinds half april voor het publiek geopend is.
Natuur en inspiratie in De Tuinen van Appeltern én een topevenement op Koigebied op één locatie voor één entreeprijs. Heb je een (Koi)vijver of ben je van plan er één aan te leggen? Dan mag je De 8e Nationale Koi- en Vijverdagen niet missen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist