Composiet vlonderplanken

Een verrijking voor iedere tuin

Een houten schutting of een vlonderterras geeft  je tuin een mooie, natuurlijke uitstraling. Er kleven echter ook een aantal nadelen aan het gebruik van hout: het is vergankelijke en heeft onderhoud nodig zoals, beitsen of schilderen.

Als je wil genieten van de uitstraling van hout, maar geen zin hebt in onderhoud is composiet een goed alternatief. Houtcomposiet ziet er uit en voelt aan als echt hout en is zeer goed bestand tegen vocht. Bovendien vergrijst en versplintert composiet niet, waardoor het enorm lang mee gaat. Je kunt een groot assortiment composiet vlonderplanken bij Woodcomposiet vinden. Naast vlonderplanken, kun je er terecht voor composiet schuttingen, composiet tuinschermen en composiet terrasplanken. Woodcomposiet heeft een magazijn van maar liefst 4.000 m2 en kan daardoor altijd heel snel leveren. En dat het hele jaar door. In Heerhugowaard bevindt zich een prachtige showtuin waar je langs kunt komen om inspiratie op te doen. Er is namelijk nogal wat mogelijk met composiet.

Tips voor het verwerken
Voor je aan de slag gaat met composiet planken, is het belangrijk een aantal zaken in acht te nemen. De verwerking van composietmateriaal lijkt in veel opzichten op de manier van werken met (hard-)hout, maar er zijn belangrijke verschillen.  Er zijn speciale eisen aan het monteren van composieten materialen. Alle composiet tuinmaterialen kunnen prima tegen nat worden, maar zorg door een goede ventilatie ervoor dat het goed op kan drogen. Het is verstandig om composiet vlonderplanken niet waterpas te monteren, maar met een afschot van minimaal 1 cm per lengtemeter, uiteraard in de lengte van de vlonderplank. Zo kan het water zijn weg er van af vinden. Daarnaast  dient de afstand tussen de onderbalken, die dienen ter ondersteuning van de holle vlonderplanken, aanzienlijk kleiner te zijn dan bij gebruik van (hard-)houten vlonders. Bij 25 mm composieten vlonderplanken mag de tussenruimte tussen de onderbalken bijvoorbeeld maar maximaal 30 cm zijn!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist