Bloem & Tuin Beurs 2013

Tuinieren weer volop in opmars

Ondanks de economische perikelen die er in de wereld heersen en de crisis op de financiële markt en op de huizenmarkt, ligt de tuinmarkt totaal niet op zijn gat. Integendeel: de tuinwereld is helemaal in opmars. Aangezien de huizenmarkt vooralsnog voorlopig stil lijkt te liggen, wordt er meer en meer in de tuin geïnvesteerd om het leefplezier en leefgeluk te vergroten om het huis. Daarvoor is zeker niet altijd een dikke portemonnee nodig. Met een beetje creativiteit, lef en duurzaam besef kom je al een heel eind.

Kleine creatieve veranderingen en kleurswitches kunnen heel veel doen om direct een nieuwe sfeer te creëren en dus een nieuwe tuinbeleving.

Jubileumeditie Bloem & Tuin, 20 jaar en nog altijd toonaangevend!
In 1994 begon het voor Bloem & Tuin. De eerste editie was een feit! Na diverse omzwervingen vindt de 20e editie plaats op het prachtige Landgoed Gulbergen in Nuenen dat inmiddels voor de 15e keer gastheer is van het gerenommeerde tuinevenement.

De afgelopen jaren zijn veel trends gezet op Bloem & Tuin. Enkele bijzondere onderwerpen die de revue hebben gepasseerd:
- Mobiel tuinieren
- Slaapkamer in de tuin
- Tuinieren vanuit de ruimte
- Eetbare tuin

De 3 belangrijkste tuintrends zijn: Utility, Warm Embrace & Sobriety
Utilty: krachtige materialen die functioneel en ongecompliceerd zijn. Ze lijken met toeval te zijn ontstaan op een natuurlijke kleurrijke manier. Dit zie je ook terug in beplantingsplannen, die nonchalant en wilderig ogen.
Warm embrace: kleurige borders, mooie ronde en sfeervolle waterpartijen met mooie brocante decoratie en natuurlijke invloeden, zoals verwering. De tuin wordt met deze trendstijl een echt rustpunt van de woning.
Sobriety: krachtige en sobere vormen, lijnenspellen en voorwerpen creëren uw tuin. Hoogwaardige producten sieren de tuin. Extra dimensies door beplantingsplannen zorgen voor diepte. Over de beplanting is goed nagedacht bijvoorbeeld door een helende werking.

Wie heeft de Groenste Vingers van Brabant?
Tuinbeurs Bloem & Tuin houdt in de aanloop naar haar twintigste editie de verkiezing 'De Groenste Vingers van Brabant'. De wedstrijd is een initiatief van tuinbeurs Bloem & Tuin, het gerenommeerde tuinmagazine Bloem & Plant en Intratuin. Tijdens de beurs kunt u ook nog uw stem uitbrengen op een van de genomineerden.
“Tuinieren is de kunst van het kweken van planten en bloemen. Velen hebben er liefhebberij in. Niet alleen als ontspanning, maar zeker ook om te kunnen genieten van het prachtige resultaat van alle tijd en moeite die je erin steekt. Dit is de ultieme manier om aan duizenden mensen het resultaat van jouw groene vingers te laten zien”, aldus Geven

Opening en entree
Van vrijdag 12 juli tot en met zondag 21 juli is Bloem & Tuin dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur in Nuenen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist