balkon of terras

Los van de waan van de dag

Even nergens aan denken. Zoek een rustig plekje op. Ga zitten met de ogen dicht en ontspan. Laat alle gedachten aan werk en andere verplichtingen los. Ervaar de omgeving. En waar kan dat beter dan in een kleine groene oase op het eigen balkon of terras?Welke geluiden klinken er? Het verkeer in de verte, een vliegtuig, spelende kinderen, ruziënde stemmen? Of zijn er ook geluiden van dichterbij: fluitende vogels, zoemende bijen, het geritsel van bladeren in de wind? Maak je los van de waan van de dag. Creëer een eigen rustpunt om even afstand te kunnen nemen. Daar horen planten bij.

Roze bloemen
Door te kiezen voor bloemen in één kleur, creëer je een rustige en harmonieuze sfeer. Neem bijvoorbeeld roze. Roze is een speelse en vrolijke kleur met een vleugje romantiek. Kies bijvoorbeeld voor een grote pot met een kleine rododendron met grote uitbundige bloemen en wat kleinere potten met engels gras.

De rododendron 'Percy Wiseman´ bloeit in het voorjaar uitbundig. Uit de roze knoppen komen bloemen die gedurende de bloei naar lichtroze tot crèmekleurig wit verkleuren. Daardoor wordt de gele keel van de bloemen opvallender. Zet de plant in een ruime pot met humusrijke grond. Er is ook speciale potgrond in de handel. Houd de pot vochtig, dus niet te droog of te nat. Ze houden niet van de volle, felle zon, maar als ze teveel in de schaduw staan, komen ze niet zo gemakkelijk in bloei.

Een paar potten of manden met Engels gras maken het plaatje compleet. Deze plantjes vormen grasachtige pollen met ronde witte, roze of rozerode bloemhoofdjes van mei tot in de herfst. Simpel maar mooi. Een goede plant voor wie van bijen en vlinders houdt.

Meditatieve sfeer
Benadruk de meditatieve sfeer door de planten in potten met rustige tinten te zetten, zoals naturel, grijs of wit. Kies voor planten met een meerwaarde, zoals een lekkere geur, een mooie vorm of aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Een of meer ornamenten in 'oosterse sfeer' maken het helemaal af.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist