Appeltern Tuinenfestival 2012

De straat als tuin

Na twee succesvolle afleveringen van het Tuinenfestival van Appeltern heeft de directie van de Tuinen van Appeltern een derde editie gestart met een nieuw thema: 'De straat als tuin'. De straat wordt meer en meer een onpersoonlijke plaats om te vertoeven, slechts vormgegeven door functionele dingen. Het Tuinenfestival zoekt ontwerpen die een beeldende stimulans geven aan het denken over de toekomst.In het tuinenpark zijn momenteel vijftien tuinen te bewonderen van de vorige rondes. Tien met het thema 'Reflectie' van dit jaar en vijf met het thema 'Samen' van het eerste Tuinenfestival. Met het nieuwe thema 'De straat als tuin', is er opnieuw plaats voor tien bijzondere tuinen.

Iedereen kan in principe een ontwerp inbrengen, indien aan de voorwaarden van dit festival wordt voldaan. De belangrijkste voorwaarden zijn dat de tuin een afmeting van tien bij tien meter moet hebben, dat het thema 'De straat als tuin' als motief duidelijk herkenbaar is en dat het gehele ontwerp een tuinsfeer uitstraalt. Het ontwerp is wel een kunstzinnig product, dat niet één op één als een tuin gekopieerd moet kunnen worden, maar dient wel te verwijzen naar de tuinkunst. Ook moet de tuin binnen een bepaald budget gerealiseerd kunnen worden, het liefst met inspirerend of nieuw materiaalgebruik.

Tijdens de EXPO vakdag van Appeltern op vrijdag 9 september a.s. zal meer en gedetailleerde informatie verkrijgbaar zijn. Voor de vakbroeders met interesse wordt op 6 en 7 september a.s. een workshopdag georganiseerd 'And the winner is...' waarin de voorwaarden van een festivaltuin in beeld worden gebracht. Deze editie richt zich met name ook op de Belgische tuinontwerpers, die worden uitgedaagd om mee te werken en inzendingen in te sturen. Daarvoor is contact gezocht met de pers en de BVTL. Zo zal een eerste stap naar de internationalisering gemaakt zijn.

Inzendingen dienen voor 1 november a.s. ingediend te zijn op het secretariaat van Appeltern waar ook nadere informatie en voorwaarden verkrijgbaar zijn.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist