5 nuttige tips

voor een kindvriendelijke tuin

Wat is er voor kinderen nou leuker dan heerlijk in de tuin spelen? Niets toch? Om er voor te zorgen dat er onbezorgd genoten kan worden van uren speelplezier hebben we een aantal nuttige tips.

1. Zandbak
In geen enkele kindvriendelijke tuin mag een zandbak ontbreken. Dit zorgt voor urenlang speelplezier. Zorg er wel voor dat je de zandbak af kan dekken, zodat hij niet als kattenbak gebruikt wordt

2. Insectenhotel
Ieder kind is gefascineerd door een rondvliegende vlinder of krioelende kevertjes. Hier kan je zelf voor zorgen door planten te plaatsen waar vlinders op af komen en een insectenhotel te maken. Succes gegarandeerd!

3. Zachte ondergrond
Om kinderen onbezorgd te laten spelen, is het belangrijk een niet al te gladde en zachte ondergrond te kiezen. Dit voorkomt pijnlijke valpartijen en geschaafde knietjes. Boomschors is uitermate geschikt als zachte bodem onder speeltoestellen. Ook kunstgras is prima als bodembedekker. Grastapijt kopen bij kunstgras-grastapijt.nl is een goede manier om kinderen onbezorgd te laten spelen.

4. Groente uit eigen tuin
Kinderen vinden het heel erg leuk om groente en fruit te zien groeien. Zeker als ze iets ouder zijn vinden ze het fantastisch om te gaan kijken of de tomaten al rood zijn en de aardbeien al klaar zijn. Leuk en leerzaam!

5. Schaduw
Probeer zo veel mogelijk schaduwplekken te creëren waar kinderen uit de zon kunnen spelen. Dit kans door een schaduwdoek tussen palen of bomen te spannen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist