3 tips

voor een sfeervolle tuin

Het inrichten van een tuin lukt de meeste mensen nog wel, maar om écht sfeer aan te brengen blijkt toch altijd een stuk moeilijker. Hoe zorg je er voor dat je tuin een sfeervol plekje van het huis wordt? Lees in dit artikel 3 bepalende factoren om van jouw tuin een sfeervolle droomtuin te maken.

1. Zorg voor sfeervolle verlichting
Een van de belangrijkste factoren voor een sfeervolle tuin is toch wel de verlichting. Te weinig verlichting is niet goed, maar teveel verlichting ook niet. Stel daarom een lichtplan op, zodat je precies weet op welke plekken er tuinverlichting moet komen. Zodra je de plekken waar verlichting moet komen hebt uitgezocht, is het tijd om naar het type tuinverlichting te kijken. Tegenwoordig is bijna alle verlichting LED tuinverlichting, maar ook hier zitten grote verschillen in. Als je op zoek bent naar verlichting die sfeer aanbrengt zijn prikspots of grondspots het mooist. Deze geven niet te veel licht en hebben vaak een warme kleur licht. Let wel goed op dat je kiest voor verlichting met een warme kleur. Kijk hiervoor naar het aantal Kelvin van de verlichting. Hoe minder K, hoe warmer het licht en dus meer sfeer.

2. Maak een aparte zithoek
Zelfs als je een sfeervol verlichte tuin hebt, betekent dit niet dat je tuin ook echt sfeervol is. Zorg er daarom voor dat je een aparte zithoek maakt waar je lekker kan relaxen. Dit kan onder een overkapping, op het terras of in een zitkuil. Dit bepaal je helemaal zelf! Zorg vervolgens voor een mooie loungeset waar je met een grote groep kan zitten. Plaats eventueel nog een vuurkorf- of schaal in het midden waar jullie lekker omheen kunnen zitten. Want zeg nu zelf, wat is er nou sfeervoller dan het geluid van een knetterende vuurkorf onder het genot van een drankje met vrienden of familie?!

3. Trek de sfeer van binnen door naar buiten
Zelfs de meest sfeervolle tuinen kunnen incompleet ogen. In de meeste gevallen heeft dit te maken met het feit dat de tuin in een andere sfeer is ingericht dan het interieur in huis. Door dezelfde sfeer door te trekken naar de tuin, maak je van de woonkamer en tuin één sfeervol geheel. Weet je niet goed hoe je dit het beste kunt doen? Probeer gebruik te maken van dezelfde materialen. Heb jij binnen een mooie tegelvloer liggen? Gebruik dan ook dit soort tegels in de tuin. Heb jij juist een houten of laminaatvloer? Dan staat het juist mooi om ook in de tuin gebruik te maken van hout door bijvoorbeeld een vlonderterras of houten bloembakken te maken.

Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel beter hoe je meer sfeer in de tuin kan aanbrengen. Uiteraard blijft sfeervol een begrip dat voor iedereen anders is. Volg dus vooral je eigen gevoel!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist