Tuinonderhoud november

Geef de vijver ook wat aandacht

De winter komt eraan en de tuin kan ondertussen een beetje bijkomen van de afgelopen zomer. In de zomermaanden heeft de tuin alle aandacht gehad en bestaat de kans dat de vijver er een beetje bij in geschoten is. In dat geval is het nu een goed moment om de vijver wat extra aandacht te geven. Zo moeten bijvoorbeeld de pompen en de verlichting eruit maar vergeet de beplanting niet! In de zomer heeft deze zijn gang kunnen gaan en heeft het gezorgd voor een mooie natuurlijke omgeving. Nu is het echter de tijd om deze planten weer even goed terug te snoeien en de gevallen bladeren uit de vijver te scheppen. Voor dit onderhoud gebruikt u bijvoorbeeld de tuinschaar RA-X welke voor meerdere doeleinden te gebruiken is. Voor de bladeren uit het water te scheppen kunt u gebruik maken van het multi-star® schepnet WK-M in combinatie met de multi-star® vario-steel ZM-V 3 met een lengte tot 3 meter. Ook is de nieuwe multi-star® 3-in-1 hark een goede uitkomst voor deze klus. U kunt er niet alleen maar harken maar ook scheppen en zeven.

Producten:

Tuinschaar RA-X adviesverkoopprijs € 13,95 multi-star®

schepnet WK-M adviesverkoopprijs € 23,95 multi-star®

vario-steel ZM-V 3 adviesverkoopprijs € 35,95 multi-star®

DR-M 3-in-1 hark adviesverkoopprijs € 21,95

Bladcompost

Nu de kou eraan komt is het verstandig om te zorgen dat het gazon er ook klaar voor is. Zo kunt u bijvoorbeeld het gazon vrij maken van de laatste afgevallen bladeren om te voorkomen dat het gazon gaat verstikken. Deze bladeren kunnen gebruikt worden om bladaarde mee te maken. Dit maakt u door een composthoopje te creëren met enkel bladeren. Deze bladcompost stimuleert het bodemleven en, aangebracht als mulchlaag in de borders, gaat het verdamping tegen en voorkomt het mogelijk het dichtslaan van de bodem. Om een net hoopje bij elkaar te kunnen harken kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de multi-star® bladhark UF-M voor alle opruimkarweitjes in de tuin, de multi-star® verstelbare bladhark UC-M welke zeer geschikt is voor het verwijderen van fijn of grof vuil of de multi-star® multi-hark Ui-M welke ideaal is voor reinigen van de tuin of het bedekken van de zaaibedden. Al deze multi-star® gereedschapskoppen zijn weer goed te combineren met een multi-star® houten steel.

Producten:

multi-star® bladhark UF-M adviesverkoopprijs € 17,50

multi-star® verstelbare bladhark UC-M adviesverkoopprijs € 23,95

multi-star® multi-hark Ui-M adviesverkoopprijs € 10,95

multi-star® houten steel adviesverkoopprijs v.a. € 13,50 

De juiste tijd!

Bomen en struiken kunnen nu worden aangeplant en verplant. Probeer bij het verplanten een zo groot mogelijke plantkluit te behouden. Bij de grotere bomen kan men eventueel een boompaal gebruiken om de stam aan vast te binden. Op deze wijze kan de boom zich inwortelen en verankeren in de bodem zodat hij stevig vast komt te staan. Bij deze klus is het verstandig om uw handen goed te beschermen. Bijvoorbeeld door de snoeihandschoenen GH-S te dragen, deze voorkomen snijwondjes. Ook is de handpalm extra versterkt en zijn ze gemaakt van doornbestendig materiaal wat optimale bescherming biedt. Aan de polsen zijn ze nauwsluitend zodat men niet aan de stuiken of bomen blijft hangen. Ideaal is dat deze handschoenen uitgewassen kunnen worden en u er dus lang plezier van zult hebben. Bij het planten/ verplanten is het uiteraard zeer belangrijk om een goede spade in uw bezit te hebben. Ook deze is te vinden in het uitgebreide assortiment van WOLF-Garten. U heeft de keuze tussen de tuinspade AS-F en de damesspade AD-F. Beide spades zijn uitgevoerd met een sterke essenhoutensteel met D-greep van FSC hout.

Producten:

Snoeihandschoenen GH-S adviesverkoopprijs € 21,50

Tuinspade AS-F adviesverkoopprijs € 48,50

Damesspade AD-F adviesverkoopprijs € 46,50 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist