Tribu buitenmeubelen

Neutra


Tuinarchitectuur mag vandaag speelser en frivoler ogen dan ooit, de nieuwe collectie van architect en vormgever Vincent Van Duysen voor Tribù gaat eigenzinnig zijn weg: strak en sober geïnspireerd, met oog voor detail en geruggensteund door unieke technologische knowhow. Resultaat is een op-en-top Belgische lijn in vernieuwende materialen: Neutra.

Voor zijn nieuwe collectie buitenmeubelen seizoen 2009 deed Tribù een beroep op het architecturale talent van Vincent Van Duysen (Lokeren, °1962). Als architect heeft hij tal van interessante projecten op zijn naam staan, zowel nationaal als internationaal en ook in de designwereld heeft hij vandaag zijn sporen verdiend.

De samenwerking met Tribù resulteerde in de elegante, sobere buitenlijn ‘Neutra’. Een verwijzing naar de eerder neutrale vormgeving en meteen ook een knipoog naar de Oostenrijks-Amerikaanse architect Richard Joseph Neutra, één van de meest belangrijke en vooruitstrevende modernistische architecten, gekend om zijn lichte architectonische ruimtes die hij vloeiend liet overlopen in de omringende natuur.

De collectie omvat een armchair, easy chair, lounger en twee bijhorende tafels. Neutra is ‘100% made in Belgium’ en weerspiegelt perfect de designvisie die Vincent Van Duysen en Tribù delen: sobere elegantie en doordachte detaillering voor discrete luxe. Die sobere elegantie vertaalt zich in zuivere, eenvoudige vormen en vloeiende lijnen. Een ingetogen stijl maar met uitgesproken zin voor detail. Zo heeft het frame van de stoelen een driehoekig profiel dat de illusie van extra dunne lijnen creëert. En hebben de stoelen en lounger op de armleuning een inleg in zwart, mat plexiglas.

Vincent Van Duysen: “De stijl van Tribù sluit goed aan bij wat ik nastreef in mijn architecturale projecten. Geen schreeuwerig spektakelmeubilair maar een duurzame, tijdloze lijn met oog voor detail. We delen ook de liefde voor pure vormen en vloeiende lijnen, en durven technologisch een stap verder gaan. In die zin was de samenwerking met Tribù bijzonder constructief. De unieke technologische knowhow is een dankbare meerwaarde in de ontwikkeling van de collectie. Dankzij de speciale techniek om aluminium te spuiten, bijvoorbeeld, is het frame volledig naadloos, wat de vormgeving met vloeiende lijnen alleen maar kracht bijzet.”

De collectie Neutra zal verkrijgbaar zijn vanaf voorjaar 2009.


Kijk voor meer informatie op: www.tribu.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist