Rietveld by rietveld stoelen

Outdoor collectie


Nieuw in de collectie van RIETVELD by rietveld is de outdoor-versie van de populaire Kratstoel van Gerrit Rietveld. Deze dateert, net als de oor­spron­kelijke Kratstoel uit 1934. De Buitenkrat is gemaakt van FSC hardhout en dus bestand tegen weersinvloeden. Even stijlvol, en ook nieuw in de collectie, is de tuinbank Hillebrandt die dateert uit 1936. De outdoor-collectie van RIETVELD by rietveld zal binnenkort nog verder uitgebreid worden.


Buitenkrat (1934)
Een variant op de Kratstoel is de Buitenkrat, destijds ook door Rietveld zelf als buitenmeubel getekend. Dit meubel lijkt op het eerste gezicht  sterk op de oorspronkelijke Kratstoel, maar wijkt qua vormgeving wel degelijk af: voor de rug en zitting zijn niet drie, maar vier planken gebruikt en ook de constructie van de armleuning en poten is totaal anders. De Buitenkrat wordt gemaakt van onbehandeld FSC-gecertificeerd Louro Gamela, ook wel Wane of Wana-hout genoemd. Dit is een weerbestendige hardhoutsoort met een kleur variërend van geel naar roodbruin met soms wat zwarte nerven. Door weersinvloeden zal het meubel na verloop van tijd egaal vergrijzen. De poten zijn voorzien van kunststof geleiders waardoor het hout niet direct contact maakt met een vochtige ondergrond.

Ontstaan Krat-familie
Voor de komst van de huidige (zee)containers, werden kwetsbare en duurdere producten in houten kratten vervoerd. Na aankomst werd deze verpakking veelal als brandhout gebruikt. In de jaren ’30 maakte de wereld een periode van diepe economische crisis door en Rietveld zag in deze kratten een waardevolle grondstof. In 1934 maakte Gerrit Rietveld zijn eerste stoel van ‘krathout’, vandaar de naam Kratstoel. Mede door deze materiaalkeuze zou iedereen zich een kratmeubel kunnen veroorloven, was Rietveld’s idee achter dit ontwerp.
RIETVELD by rietveld heeft naast de Kratstoel met de drie planken en de kenmerkende versprongen poten, ook de bijbehorende Krattafel/kruk en dus ook de Buitenkrat uitgebracht. De Kratstoel ‘junior’ en Krattafel/kruk ‘junior’ voor kinderen tot zo’n acht jaar, zijn verkrijgbaar als flat-pack (kofferverpakking).

Tuinbank Hillebrandt (1936)
De tuinbank Hillebrandt, ontworpen in 1936, is vernoemd naar de familie die Rietveld destijds de opdracht gaf voor het ontwerp van dit tuinmeubel. De Hillebrandt wordt evenals de Buitenkrat, gemaakt van weerbestendig Louro Gamela-hout, een tropische hardhoutsoort uit verantwoord beheerde bossen met het FSC-certificaat. De tuinbank is er in een 2- en 3-zits uitvoering, in onbehandeld hout. De poten zijn net als bij de Buitenkrat voorzien van kunststof geleiders waardoor het hout niet direct contact maakt met een vochtige ondergrond.

Kijk voor meer informatie op: www.rietveld-by-rietveld.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist