Tuin gereedschap van Wolfgarten

Verwisselbare accu


Een innovatie in het gebruik van tuingereedschap – zo mag het toepassen van verwisselbare accu’s in trimmers, scharen en maaiers gerust worden genoemd. Doordat de ene accu snel wordt opgeladen terwijl de andere wordt gebruikt, kan het werk in de tuin gewoon doorgaan. Onder de naam Li-Ion Power heeft WOLF-Garten Lithium-Ionen-accu’s ontwikkeld die te gebruiken zijn in diverse soorten gereedschap. Zo ontstaat met recht eindeloos tuinplezier.

Wat al enkele jaren mogelijk is bij onder meer fototoestellen, laptops en mobiele telefoons, heeft WOLF-Garten nu ook geschikt gemaakt voor het meer energievragende werk van tuinieren. De tuinliefhebber heeft immers optimale vrijheid als hij snoerloos kan werken. Tegelijkertijd is het prettig om een karwei in één keer te kunnen afmaken en tussentijds niet te hoeven wachten tot een accu weer is opgeladen. Het gebruik van verwisselbare accu’s biedt die mogelijkheid.

Verschillende sterktes

Lithium-Ionen-accu’s zijn zeer duurzaam en milieuvriendelijk. Ze hebben geen last van het zogeheten ‘memory-effect’ en kennen nauwelijks zelfontlading. Er zijn Li-Ion Power-wisselaccu’s in drie verschillende sterktes: 3 x 36 V, 2 x 36 V en 18 V, alle drie met 1,1 Ah. Met slechts één mobiele snellader, waarop alle accu’s om beurten aangesloten kunnen worden, zijn ze per stuk in nog geen anderhalf uur tijd van nieuwe energie te voorzien.

Vooralsnog heeft WOLF-Garten drie soorten elektrisch tuingereedschap die van de verwisselbare accu’s gebruik kunnen maken: één type heggenschaar, één trimmer, één accumaaier en een serie van drie hybride gazonmaaiers zijn ermee uitgerust. Overigens gebruiken de maaiers andere accu’s dan de heggenschaar en de trimmer. Voor de laatste twee geldt dat de accu’s onderling uitwisselbaar zijn. In de nabije toekomst zullen zeker meer apparaten beschikbaar komen die met in meerdere gereedschappen te gebruiken wisselaccu’s kunnen worden uitgerust. 

Kijk voor meer informatie op: www.wolf-garten.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist