Husqvarna zitmaaiers

Rider 111B5

Veruit de meeste tuinbezitters maaien zelf hun gazon, ook als ze een paar honderd vierkante meter te doen hebben. Mensen met een gazon van 600m2 of meer zijn per maaibeurt gemiddeld bijna anderhalf uur kwijt, wat met een zitmaaier al snel met de helft kan worden teruggebracht. Geen wonder dat menigeen wel eens op zijn grasmaaimachine zou willen zitten in plaats van erachter te lopen. Husqvarna maakt dat ook prijstechnisch mogelijk met de nieuwe zitmaaier Rider 111B5. Omdat de maaier een uiterst kleine draaicirkel van slechts 30cm heeft en daardoor zeer wendbaar is, kunnen ook tuinen met veel bomen of creatief gevormde borders goed en snel gemaaid worden. Want een mooi gazon moet natuurlijk ook mooi blijven.De meeste mensen hebben geen hekel aan grasmaaien, zo blijkt uit een representatief onderzoek van FlyCatcher onder ruim 550 Nederlandse tuinbezitters. Ze (84%) zijn vooral voldaan omdat het gazon er na een maaibeurt weer netjes uitziet. Echter, naarmate het seizoen vordert, neemt de animo wel wat af, zeker wanneer het gazon groter is dan 250m2 en de gemiddelde maaitijd tussen de een à anderhalve uur per beurt komt te liggen. Zo'n 15 procent van de bezitters van een motormaaier - die gemiddeld een groter gazon hebben - zouden er liever op zitten dan erachter te lopen.

Mooi alternatief
De Rider 111B5 biedt tuinliefhebbers een mooi alternatief voor de vele kilometers (bij een grasveld van ongeveer 250m2 loopt men ruim 10 kilometer) die ze per seizoen achter hun maaimachine aan lopen. Deze zitmaaier beschikt over vijf versnellingen - vier vooruit en een achteruit - zodat de snelheid aangepast kan worden voor de grote aaneengesloten stukken en de plekken langs bijvoorbeeld borders waar wat meer zorgvuldigheid gewenst is. Omdat het maaidek vóór de wielen zit, wordt het gras niet eerst door de voorwielen geplet voor het gemaaid wordt. Het zwevende maaidek volgt bovendien de bobbels in het gazon, waardoor overal een gelijkmatige grashoogte wordt bereikt.

Behalve dat de Rider 111B5 erg compact en wendbaar is, zorgt hij ook voor efficiënte manier van maaien. De messen zijn namelijk schuin achter elkaar geplaatst en overlappen elkaar een klein stukje zodat er geen ongemaaide streep blijft staan. Daardoor wordt er een maaibreedte bereikt van maar liefst 85cm. Dit alles maakt dat de tijd die in gazononderhoud gaat zitten dankzij deze maaier met de helft kan worden teruggebracht. En dat geeft de gemiddelde Nederlandse tuinliefhebber vele uren vrije tijd om van zijn tuin te genieten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist